Här är bilderna som ska få oss att sluta köpa skinnprodukter

NYHETER

Djurrättsorganisationen lanserar kampanj för att väcka debatt

1 av 10 | Foto: Varning för starka bilder.

Djurrättsorganisationen Peta har i Asien lanserat en kampanj som ska få konsumenter att sluta köpa skinnprodukter. I en fejkad butik i Bangkok ställs nu produkter ut med vad som ska föreställa innehåll från de djur som fått sätta livet till för att produkterna ska kunna framställas.

Det är tillsammans med en reklambyrå som Peta Asia nu lanserar en chockerande kampanj för att göra konsumenter uppmärksamma på vad som ligger bakom de skinnprodukter som säljs. I en av Bangkoks trendigaste gallerior finns nu en butik med moderna skinnprodukter. Detaljen som skiljer butiken från andra skinnbutiker är att inuti stövlarna, väskorna och plånböckerna finns oäkta djurkött.

En handväska kräver fyra krokodiler

Petas hemsida står det bland annat att det krävs inte mindre än fyra krokodiler för att få ihop tillräckligt med skinn för att göra en handväska. Endast i Thailand föds det upp 700 000 krokodiler per år enbart till skinnproduktion. Även ormar får lida för sitt skinn. I Sydostasien fångas över 400 000 ormar per år och många flås levande då det är lättare att få bort skinnet från ormen på det sättet, enligt Peta asias hemsida.

Se bilderna från kampanjen i bildspelet ovan. Känsliga läsare varnas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Peta