Namnlista kräver att hela Kommunals styrelse avgår

1 av 2
NYHETER

Fackförbundet Kommunal fortsätter att tappa medlemmar efter skandalen.

Nu kräver medlemmar vid Länssjukhuset Ryhov att hela styrelsen avgår.

– Vi är mycket besvikna, säger initiativtagaren Eva-Marie Nilsson, till P4 Jönköping.

Medlemsflykten från Kommunal fortsätter. Sedan Aftonbladets artiklar om bland annat nakenkabaré på lyxkrogen Metropol Palais, påkostade utlandsresor och kritiserade lägenhetsaffärer har ungefär 14 000 medlemmar beslutat att lämna förbundet.

Nu kräver medlemmar vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping att hela Kommunals förbundsstyrelse avgår.

– Man kände sig så fruktansvärt sviken, efter allt som har hänt inom Kommunal och vi ville påverka så att det ska bli bättre, säger Eva-Marie Nilsson, undersköterska vid sjukhuset, till Sveriges Radio.

”Vi är besvikna”

Eva-Marie Nilsson bestämde sig, tillsammans med sina arbetskamrater, för att starta en protestlista med namnunderskrifter från andra förbundsmedlemmar.

– Vi är mycket besvikna, säger hon.

Kommunals ordförande Annelie Nordström har tidigare meddelat att hon kommer att avgå i samband med förbundets kongress i maj. Men medlemmarna kräver mer än så.

Däremot tycker Marita Molin, lokalkontorschef på Kommunal avdelning Sydväst, att det är en bra idé eftersom lönerna precis handlats fram.

– Vi tar det på fullt allvar att våra medlemmar går in och skriver protestlistor med namnunderskrifter, men i nuläget måste vi tänka på Kommunal som organisation och på deras medlemmar och att göra det just nu skulle absolut inte gynna våra medlemmar, säger hon till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kommunal