Här är Sveriges populäraste bord – får internet att koka

Publicerad 2016-03-06

Alla vill sitta vid smarta bordet

Det hela började som en idé tre snickare emellan. Nu vill hela Sverige sitta vid deras bord. Detta efter att en bild de lade ut på Facebook fick stor spridning.

– Vi fattade att det skulle uppskattas men inte i närheten av det här, säger Henrik Sörbin till Aftonbladet.

För cirka två år sedan föddes idén till ölbordet som nu gör succé på Facebook. Men det var inte förrän för några veckor sedan, en fredagsförmiddag närmare bestämt, som Henrik Sörbin, 32, och hans kollegor bestämde sig för att göra slag i saken.

– Själva bordet fanns redan, det stod mot en vägg och liksom tittade på oss så när vi väl satte igång tog det bara en förmiddag, säger Henrik.

Plats för kylda drycker

Bordet, som mäter 2,5 gånger 1 meter, har plats för tolv personer och är ytbehandlat med hårdvaxolja. Men det som skiljer deras bord från andra bord är den lilla finess som finns i mitten av bordet, nämligen en behållare i rostfritt stål som är nedsänkt i bordet. Behållaren är tänkt att kunna förvara kylda drycker av allehanda slag. När bordet var klart lade Henrik upp en bild på bordet på firmans Facebooksida. Sedan eskalerade det – inlägget har delats över 60 000 gånger och har över 80 000 ”gilla”-markeringar.

– Ja, det här är helt galet. Vi fattade att det skulle uppskattas men inte i närheten av det här. Det är fullt i inkorgen, folk som undrar över priser och leveranstider så vi får se på måndag hur mycket det är att göra. Vi får sätta oss och beta av, säger Henrik.

”Vi gör ju trappor egentligen”

Trots den stora efterfrågan på bordet har inte Henrik och kollegorna några planer på att överge sina vanliga arbetsuppgifter och satsa helhjärtat på bord-branschen.

– Jag har inte tänkt det. Vi gör ju trappor, fönster, dörrar och sådär. Men det kanske är så. Men det vore lite synd, jag gillar ju trappor.

ANNONS