Två flickor överfallna – polis utreder samband

1 av 2 | Foto: Kartbild över Kungsbacka.
NYHETER

På ett dygn har två tonårsflickor anmält att de blivit överfallna utomhus i Kungsbacka.

Nu undersöker polisen om händelserna har ett samband – och är på jakt efter tre män.

– Signalementsuppgifterna på de två fallen stämmer ganska bra överens, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Tidigare rapporterade Aftonbladet om 16-åriga Sophie som i måndags oprovocerat ska ha överfallits av tre män som förföljt henne i en silverfärgad bil.

De ska ha slagit henne med knytnävar och misshandlats så svårt att hon inte haft någon känsel i sina ben.

Började springa

Ett dygn senare rapporterades om ännu ett överfall i Kungsbacka.

Någon gång mellan klockan 18.45 och 19.15 på tisdagkvällen ska en flicka i 15-årsåldern ha utsatts för ett våldtäktsförsök bakom Aranäsgymnasiet, uppger polisen.

Hon ska ha gått på en gångbana söderut när tre yngre män, mellan 18 och 20 år gamla, börjat följa efter henne. Hon uppger att hon började springa och att de följde efter.
Enligt polisen ska flickan ha slitits till marken, och fått jackan avsliten. Därefter lyckades hon fly de tre männen och kalla på hjälp.

Flickan ska ha klarat sig utan fysiska skador, men ha chockats av händelsen, enligt Hans Lippens, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polisen undersöker nu om de två anmälda händelserna kan ha ett samband.

– Det är för tidigt att säga säkert ännu, men vi ska ha kompletterande förhör i de båda ärendena, säger Hans Lippens till Aftonbladet.

Vill ha tips

På sin hemsida uppger polisen att männen i det andra ärendet beskrivits som ”av utländskt härkomst cirka 170 cm långa”.

”Utländsk härkomst” är ett väldigt oprecist signalement. Vad betyder det egentligen?

– Det är flickornas uppfattning, men de kan inte precisera om de kommer från y eller x land. Vi har inte fler detaljer kring det, säger Hans Lippens.

Tisdagskvällens ärende beskrivs som ett våldtäktsförsök och de tre männen ska även ha varit klädda i bylsiga jackor. En av dem bar en mörk keps med vitt märke, uppger polisen.

Polisen är intresserade av att få in tips gällande händelsen på telefonnummer 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM