Åkesson: Jag bryr mig inte om vad GW tycker

1 av 2
NYHETER

Leif GW Persson anser att Kent Ekeroth får Donald Trump att framstå som en utomordentligt mänsklig person.

Nu kommenterar Jimmie Åkesson polisprofessorns uttalande.

– Ärligt talat så bryr jag mig inte vad han tycker och tänker, säger han.

Leif GW Persson var i veckans avsnitt av SVT:s "Veckans brott" mycket kritisk till SD-ledamoten Kent Ekeroths agerande utanför en klubb på Stureplan i helgen.

När Jimmie Åkesson anlände till TV4 i kväll för att medverka i "Partiledarduellen" var han mycket sparsam med att kommentera polisprofessorns uttalande.

– Jag vet inte om jag ska kommentera Leif GW Perssons kritik, jag tycker att han brukar prata och säga saker lite i allmänt och jag har ingen synpunkt på det, sa han.

Han var ju rätt hård mot Kent Ekeroth, har inte du som partiledare något att säga om det?

– Nej, jag känner inte att Leif GW Persson är den jag helst går i polemik med. Jag brukar debattera med andra politiker.

Efter att Kent Ekeroth anmälts för misshandel uppmanade Åkesson honom att ta time-out från sitt uppdrag i riksdagens justitieutskott, vilket han också gjorde.

Vad säger du om Kent Ekeroths beteende på Stureplan?

– Vi vet ju inte så mycket om det beteendet, det är det som ska utredas av polis och åklagare.

Om han fälls, kan han ha kvar sin position i partiet?

– Nu är vi inte där, det är en ytterst hypotetisk fråga. Lyssnar man på hans egen berättelse från den här kvällen finns det inget som tyder på att han skulle bli fälld.

Han har ju ändå erkänt att han gav personen ett slag?

– Låt oss avvakta utredningen. Han har ju tills vidare tagit time-out från sitt uppdrag i justitieutskottet, det tycker jag var bra och det var också min uppmaning till honom.

GW Persson sa att Kent Ekeroth som justitieminister får Trump att framstå som en utomordentligt mänsklig person - hur kommenterar du det?

– Ja både Trump och Ekeroth är ju mänskliga, i form av människor. 

Men jag tror inte det var det han syftade på?

– Jag har ingen aning om vad Leif GW Persson syftade på och ärligt talat så bryr jag mig inte vad han tycker och tänker. Tack.

ARTIKELN HANDLAR OM