Nazist kvar i häkte efter brutalt våld

1 av 3 | Foto: TT
Andreas Carlsson.
NYHETER

Under ett tumult i Malmö 2014 fick två personer livshotande skador. Nu sitter nazisten Andreas Carlsson fortsatt häktad i väntan på dom – men en misstänkt 29-åring släpps tillsvidare fri.

I dag avslutas rättegången mot de två män som åtalats för mordförsök i samband med internationella kvinnodagen i Malmö 2014. Åklagare Sofia Eilertsson Olsson yrkar på att de båda männen, 32 och 29 år gamla, döms till minst åtta års fängelse vardera för mordförsök och grov misshandel.

– Det här är ingen svart eller vit historia. Vi kommer inte få veta exakt vad som hände, men de väsentliga delarna anser jag vara kartlagda, sa hon under sin slutplädering på förmiddagen, skriver Sydsvenskan.

Nazist fortsatt häktad

32-åriga Andreas Carlsson kommer nu sitta fortsatt häktat i väntan på domen som kommer om 14 dagar. 29-åringen släpps på fri fot, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Den åtalade 32-åringen har en bakgrund i det numera nedlagda nazistiska Svenskarnas parti, och höll sig länge gömd i Ukraina innan han till slut kunde gripas och utlämnas till Sverige.

Fick livshotande skador

Fyra personer misshandlades den aktuella kvällen. Fotbollssupportern Showan Shattak och ytterligare en person fick livshotande skador.

TT/Aftonbladet