Här är de nya chockbilderna inifrån Aleppo

Av: Staffan Lindberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är de nya drönarbilderna som visar förödelsen i östra Aleppo.

Nu ställs de kvarvarande rebellerna inför ett ultimatum.

Lägg ner era vapen – eller var beredda på att dö.

De nya drönarbilderna, som nyhetsbyrån Reuters publicerade på måndagen, visar stadsdelen al-Shaar i östra Aleppo.

Gator och hus har bombats till oigenkänlighet.

Enstaka civila rör sig igenom spökstaden.

Under söndagen bröt hårda strider åter ut mellan regim och rebeller i östra Aleppo, enligt Reuters. Sju människor ska ha dödats.

Samtidigt ska minst ett barn och tre vuxna ha dödats i en raketattack i västra Aleppo, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana.

Utimatum genom sms

Under söndagen fick befolkningen i det belägrade östra Aleppo en varning via ett mass-sms att evakuera sjuka och skadade inom 24 timmar. Rebeller ställdes samtidigt inför ett ultimatum:

"De som vill rädda sitt liv måste lägga ner sina vapen. Säkerheten kommer att garanteras. När denna tid är ute kommer en strategisk offensiv att inledas", stod det i meddelandet, som angav tidsfristen till 24 timmar.

Det är inte bekräftat vem som skickade meddelandet.

Striderna i Aleppo visar inga tecken på att avstanna. Sedan mer än fyra år är tvåmiljonersstaden delad i en regimkontrollerad västlig del. Och en rebellkontrollerad östlig.

Tusentals människor har dödats i striderna. Och hundratusentals befinner sig på flykt.

Förvandlad till ruiner

Aleppo är en av världens äldsta bebodda städer och staden är ett av Unescos världsarv. Stora delar av den historiska stadskärnan, souken, är nu förvandlad till ruiner.

Oppositionen anklagar den syriska armén och Ryssland för att medvetet bomba civila mål. Samtidigt anklagar Ryssland rebeller för att använda kemiska vapen mot den syriska armén.

 PLUS:  Kriget i Syrien

Publicerad:

LÄS VIDARE