Hel stad evakueras vid skogsbrand

1 av 7
NYHETER

Alla runt 100 000 invånare i staden Fort McMurray i Kanada har beordrats att evakuera området på grund av en stor skogsbrand som rör sig snabbt mot staden i den kanadensiska provinsen Alberta.

Provinsen har bett om hjälp från andra delar av Kanada för att få kontroll över branden och för att kunna hämta människor från staden luftvägen.

”Den norra sidan av branden växer snabbt. Hela Fort McMurray har en obligatorisk evakueringsorder”, meddelade räddningstjänsten.

Tidigare hade en mindre evakueringsorder gått ut som påverkade runt 30 000 personer.

”Ett antal evakueringar pågår och sannolikt blir det fler. Var lugn. Var beredd. Var redo att röra er hövligt i trafiken till en säker destination”, twittrade stadens borgmästare Melissa Blake då långa bilköer bildades på huvudvägen norrut. De södergående filerna var avstängda på grund av branden.

Branden, som fram till på måndagen härjade längre söderut, har rört sig betydligt närmare staden på grund av starka vindar och närmar sig snabbt människors hem. Provinsen har drabbats av torka och har nått rekordtemperaturer på närmare 30 grader under tisdagen.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM