Pappa misshandlade småbarn med elchocker

Foto: Elchockvapnet, en ficklampa med inbyggd tazer. Det ger upprepade elchocker som är smärtsamma och som tillfälligt slår ut de viljestyrda muskelgrupperna.
NYHETER

Småbarnspappan använde elchocker för att bestraffa sina barn, 3, 6 och 10 år.

Nu döms den 34-årige mannen till fängelse och att betala ett högt skadestånd.

– Det kändes som att benet domnade av helt och hållet, har 10-åringen sagt.

Familjens 10-åriga flicka larmade polisen tidigare i år. Hennes pappa hade misshandlat mamman i bostaden så hon svimmade inför barnen. Då polisen kom visade flickan elchockvapnet som köpts utomlands och berättade hur fadern brukade bestraffa dem med det.

Enligt utredningen har de tre barnen i södra Stockholm under flera år varit utsatta för ett konstant förtryck.

Grät och skrek

10-åringen vaknade en natt av att pappan gav henne en stöt med elchockvapnet. Anledningen ska ha varit att flickan hade glömt att be.

– Jag blev rädd av stöten, det gjorde jätteont, har 10-åringen berättat. Det kändes som att benet domnade av helt och hållet.

Mamman har vittnat om hur flickan grät och skrek av smärta och att hon efter händelsen försökte gömma undan vapnet.

Vid ett annat tillfälle hotade pappan att raka av 10-åringen håret om hon inte bar slöja. Han tog också strypgrepp på henne när hon varit ute för att träffa en killkompis.

Även de yngre barnen ska ha utsatts för misshandel och elchocker.

”Leker hårdhänt”

34-åringen har nekat i rätten och menat att barnen kan ha lekt med vapnet och då råkat använda det på sig själva.

– Jag kan leka hårdhänt med barnen, de tycker det är kul, har pappan sagt.

34-åringen har hävdat att barnens mamma instruerat dem att berätta lögner i syfte att få vårdnaden om barnen och hjälp från socialen.

Tingsrätten finner sammantaget barnens vittnesuppgifter som mycket trovärdiga. Pappan döms i Södertörns tingsrätt till två års fängelse för grov fridskränkning, misshandel och olaga hot och ska totalt betala 183 600 kronor i skadestånd till sina tre barn och hustrun.

”Gått på barnens berättelse”

– Mycket talar för att vi ska överklaga domen, vi ska läsa igenom den utförligt först, säger 34-åringens försvarare, advokat Ekrem Güngör.

– Domstolen har gått på barnens berättelse, verkligheten ser lite annorlunda ut. Om barnen utsatts för kraftigt våld under lång tid borde exempelvis skolpersonal ha uppmärksammat det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm