Henrik Torehammar

Tre från Aftonbladet framtidens mäktigaste

Av: 

Malin Johansson

NYHETER

TCO har utsett 99 unga som anses få mest makt i framtiden

Aftonbladet kommer att vara mäktigast även i framtiden.

TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste finns inte mindre än tre av våra medarbetare.

– Det känns fantastiskt att belönas för något man ännu inte har gjort – utan snarare kan komma att bli, säger en av dem, Henrik Torehammar.

Organisationen TCO har sammanställt en lista över de 99 personer mellan 18 och 35 år som i framtiden tros ha störst makt i Sverige.

På fackförbundsorganisationen TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste svenskar finns politiker, företagare – och tre Aftonbladet-journalister: Henrik Torehammar, utrikesreportern Nivette Dawod och ledarskribenten Daniel Swedin räknas alla med bland de som tros kommer ha störst inflytande. 

– Det känns fantastiskt att belönas för något man ännu inte har gjort – utan snarare kan komma att bli, säger Henrik Torehammar. 

De som väljs ut är mellan 18 och 35 år gamla och verkar inom näringsliv, politiska och andra organisationer, fackförbund samt media.

Vd, politiker och journalist i topp

Man tittar på mediegenomslag, makt och nytänkande när man väljer namn till listan. 

– Jag hoppas att utnämningen baseras på att jag gjort journalistik som förklarar världen och som folk gillar, säger Henrik Torehammar.

Han arbetar bland annat med Aftonbladet Perspektiv, vars syfte att är förklara till synes svårbegripliga skeenden i korta video-klipp. Projektet har nominerats i kategorin ”Best use of video” av Inma Global awards.

Namn 11 till 99 är listade utan inbördes ordning. Men topp 10 är rangordnade efter vilken potentiell framtida makt de bedöms ha.

Listans toppas av Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright. På andra plats finns DN-journalisten Kristoffer Örstadius, som följs av Stefan Löfvens stabschef Kristina Persdotter. 

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Torehammar

Daniel Swedin

Allbright

TCO