Vittne: ”Har sett en mystisk bil”

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 13 | Foto: LÄSARBILD
Bilen som vittnet observerade.

Ännu har ingen gripits för mordet på 23-åringen i Bredäng.

Polisen utreder nu ett uppgifter från ett vittne – som i veckor sett en mystisk bil nära mordplatsen.

– Den har stått där samma tidpunkt varje kväll i ett antal timmar och sedan försvunnit, säger vittnet till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Under fredagen har polisens intensiva arbete med tordagkvällens mord i Bredäng fortsatt.

Bland annat har man funnits på plats i Bredängs centrum, beredda att ta emot vittnesuppgifter angående det brutala mordet då en 23-åring sköts till döds av två män beväpnade med automatvapen.

Ett av vittnena som polisen varit i kontakt med har kunnat lämna uppgifter som kan visa vara mycket intressanta för utredningen.

Även Aftonbladet har varit i kontakt med vittnet.

”Var märkligt”

I flera veckors tid har vittnet gjort iakttagelser av en svart bil som stått parkerad med uppsikt över parkeringen där 23-åringen normalt ställde sin bil.

– Det var märkligt för de boende ställer sina bilar på parkeringen, men den här bilen stod bara på gatan. Jag såg aldrig att någon gick in eller ur. Ibland stod den med lysena tända, säger vittnet till Aftonbladet.

Sedan i början av februari ska den mystiska svarta bilen börjat stå på gatan – nästan varje kväll. Vissa kvällar var det en mörkblå bil, men mönstret var detsamma.

– Den kom mellan 16- och 17-tiden och sedan åkte den iväg efter en eller några timmar. Jag blev misstänksam när jag inte såg någon gå in eller ur bilen, säger vittnet.

Efter några veckor, den 26 februari, blev vittnet så pass fundersam kring bilen att hen tog ett kort. Detta finns nu tillgängligt för polisen.

– Jag hoppas att det kan hjälpa till i fallet.

Hörde skotten

Och tipset har kommit in till polisen – som samtidigt har fått in mycket information.

– Det finns uppgifter om att olika personer sett bilar vid flera tillfällen. Och sådant är vi fortfarande intresserade av, säger polisens utredningsledare Mikael Westling till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Vi är fortfarande inne på första dygnet, så det är svårt att säga vad som blir viktigare än något annat. Men vi håller alla dörrar öppna och ingen suddig bild är sämre än den andra, oavsett om det är digital eller en minnesbild.

Vittnet som Aftonbladet varit i kontakt med hörde också själva skottlossningen vid 17-tiden i torsdags.

– Jag hörde bara att något small till, sedan hörde jag och såg hur barnen sprang. Jag trodde först att det var någon som byggde något, säger vittnet.

Publicerad: