Klas hemmabyggda skoter-bar gör succé

NYHETER

Klas Dahlbergs skoter-bar med inbyggd spritpump och baslåda gör succé på Facebook.

– Man får ju inte köra skoter full så då byggde vi en pulka i stället, säger han till Aftonbladet.

Nyligen la Klas Dahlberg, 20, från Mora ut ett filmklipp på hans hemmabyggda skoter-bar på Facebook. Nu gör den viral succé.

– Jag la ut den i går och när jag vaknade i morse hade den 200 000 visningar. Det har plingat i telefonen sedan dess så jag var tvungen att stänga av aviseringarna, säger han.

Foto: Den spektakulära baren Foto: Privat

Spolvätskepump som pumpar sprit

Den mobila baren är minst sagt iögonfallande. På skotern, som är en gammal Ockelbo från -78, har Klas kopplat på ett släp med alla de rätta detaljerna för en lyckad fest.

– Den har en spolvätskepump som pumpar upp sprit och inbyggd stereo. Man får ju inte köra skoter full så då byggde vi en pulka i stället, säger han.

Foto: Klas Dahlberg (t.h.) ihop med vännerna Andreas Carsting och Elias Östberg. Foto: Privat

”Haft väldigt kul på den”

Släpet byggde han i februari förra året ihop med två vänner. Men till en början hade han svårt att få någon annan att intressera sig för projektet.

– Jag frågade först en kompis. Men så vart det inte av. Då frågade en jag till kompis, men det vart inte heller av. Då tänkte jag ”fan jag får väl börja själv då”. Sen ville två andra hjälpa till. Så då vart det av. Och det ångrar jag verkligen inte.

Varför inte?

– Vi har haft väldigt kul på den.

Ser fram emot påsken

Klas och hans vänner byggde släpet lagom till påsk eftersom att det brukar vara mycket folk ute i Mora då. Nu ser de fram emot årets påsk då baren kommer till användning igen.

– I år har vi satt in en baslåda, det hade vi inte förra året, säger Klas Dahlberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mora