Man sköts ihjäl på Lidingö

Foto: Fredrik Persson/TT
Polisens tekniker på plats där en man har sköts på Lidingö i eftermiddags.
Foto: Fredrik Persson/TT
Vägspärr på bron mellan Lidingö och Ropsten efter att en man har skjutits på Lidingö.

avTT

NYHETER

En man, född på 60-talet, har skjutits ihjäl på Lidingö. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

– Den här personen är avliden och av den anledningen har vi nu en förundersökning om mord, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen region Stockholm, till TT.

Vittnen ska ha uppgett för polisen att två personer flydde från platsen i en bil och sedan lämnat bilen för att till fots ta sig vidare.

– Vi har frihetsberövade personer i ärendet, mer än så kan jag inte säga. Det är fortfarande en pågående insats, säger Anna Westberg.

Vid 18.30-tiden uppgav polisen att den mest akuta insatsen är avslutad och att ett antal förhör kommer att hållas. De frihetsberövade personerna misstänks för inblandning i skjutningen.

– Vi kan inte utesluta att det finns fler inblandade men vi har trappat av något, säger Anna Westberg.

I samband med skjutningen sattes en bil i brand som polisen uppger är den misstänkta flyktbilen.

– Det ska vara den bilen, den påträffades hundra meter från brottsplatsen, sedan misstänks de ha lämnat till fots, säger Anna Westberg.

Polisen larmades klockan 15.44 och vittnen uppgav då att flera skott avlossats i ett område nära bron. Polisen satte upp vägspärrar och kontrollerade all trafik i riktning mot Stockholm. Strax före 18 började trafiken rulla normalt igen.