30-åringen som vägrar att flytta hemifrån

NYHETER

Att unga väntar längre och längre med att flytta hemifrån är inte en nyhet för de flesta.

Men amerikanen Michael Rotondo, 30, har tagit det ett steg längre – han vägrar att flytta trots att hans föräldrar försökt vräka honom flera gånger.

Nu har föräldrarna stämt Michael.

Den 30-åriga Michael Rotondo har under de senaste åtta åren bott hemma hos sina föräldrar i den amerikanska staden Camillus i delstaten New York. De senaste månaderna har föräldrarna vd flera tillfällen skriftligen bett sonen att flytta hemifrån – men han vägrar.

Efter att ha skrivit flera meddelanden till Michael om att han måste flytta har nu föräldrarna Mark och Christina Rotondo stämt sonen.

Först gjorde de en formell skrivelse och sedan bad de en advokat att utarbeta ett vräkningsmeddelande när Michael vägrade att flytta.

1 av 4 | Foto: NBC

Gav sin son pengar för att flytta

Vid en punkt gav föräldrarna även sin son 1 100 amerikanska dollar, motsvarande drygt 9 500 svenska kronor, för att han skulle kunna skaffa sig ett nytt boende. De har även erbjudit honom hjälp att hitta en lägenhet och pengar för att reparera hans trasiga bil.

Sammanlagt ska paret ha gett sonen fem skriftliga varningar om att han måste flytta, under loppet av två månader.

”Michael, efter en diskussion med din mamma, har vi bestämt oss för att du måste lämna huset direkt. Du har 14 dagar på dig att flytta. Du får inte återvända. Vi kommer att vidta alla åtgärder som krävs för att verkställa det här beslutet", har pappan till exempel skrivit på en lapp den 2 februari, rapporterar The Guardian.

Foto: NBC

Vill ha sex månaders uppsägningstid

Under tisdagen hölls förhandlingar i delstatens högsta domstol. Michael agerade då som sitt eget ombud i rättsalen och argumenterade för att han borde ha rätt till sex månaders uppsägningstid.

Han berättade också att han inte bidragit till hushållskostnader eller hjälpt till genom utföra sysslor eller underhåll under tiden han bott hos föräldrarna. Han menar dock att det ska ha varit ”helt i enlighet med gällande överenskommelse”, enligt The Independent.

Enligt 30-åringen har det inte varit några incidenter mellan honom och föräldrarna, däremot talar de inte med varandra.

Men han övertygade inte delstatens högsta domstol – i stället resulterade förhandlingarna i en vräkningsorder. Michael ska dock efteråt ha berättat för flera reportrar att han planerar att överklaga beslutet.