Katter

Nu kommer kattkörkorten: ”Är ett enormt ansvar”

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

I dag lever omkring 100 000 katter i hemlöshet i Sverige.

Därför lanserar nu kattmatstillverkaren Mjau och organisationen Djurskyddet ett ”kattkörkort”, skriver Leva & Bo.

– Vår övertygelse är att ju fler de kunniga kattägarna blir – desto färre blir de hemlösa katterna, säger Kristina Hård Forser från Doggy AB i ett pressmeddelande.

Att ha en katt som sällskap hemma är populärt, så pass att det finns ungefär 1,5 miljoner katter i Sverige. Men alla som skaffar sig en katt tycks inte vara beredda att ta ansvar, då det finns beräkningar som visar på att vi har omkring 100 000 hemlösa katter i landet.

Lanserar ”kattkörkort”

För att motverka hemlösheten bland landets katter har därför organisationen Djurskyddet och kattmatstillverkaren Mjau bestämt sig för att lansera ”kattkörkort”, skriver Leva & Bo.

– Vårt mål med kattkörkortet är att utrota katthemlösheten, och att påminna de som funderar på att bli med katt att det innebär ett enormt ansvar. Vår övertygelse är att ju fler de kunniga kattägarna blir – desto färre blir de hemlösa katterna! Genom initiativet "Kattkörkortet" hoppas vi att fler verkligen tar ansvar, dels när de redan har en katt, men också innan de väljer att köpa en, säger Kristina Hård Forser, marknadschef på Doggy AB, i ett pressmeddelande.

Test på nätet

”Körkortet” är ett test som alla kattintresserade kan göra på nätet. I testet ställs frågor om exempelvis ID-märkning, kastrering och registrering.

År 2017 utförde ungefär 40 000 svenskar testet, vilket resulterade i 15 552 portioner mat som skänktes mat till hemlösa katter. Kattmatstillverkaren Mjau skänker nämligen mat varje gång någon genomför hela testet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Få svar snabbt med enkelt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

LÄS VIDARE

Kanin och katt är bästa vänner

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Sverige