Stormy Daniels advokat i blåsväder

avOskar Forsberg

NYHETER

Michael Avenatti, porrstjärnan Stormy Daniels advokat, har hamnat i blåsväder.

Den senaste tiden har Avenatti presenterat bankdokument som kritiker menar att han skaffat fram på ett olagligt sätt.

Nu har en utredning mot honom inletts.

Följetongen och dokusåpan ”Stormy Daniels – Donald Trump” går vidare.

Daniels har tidigare stämt såväl Trump som presidentens personlige advokat MIchael Cohen.

Cohen misstänks också för bedrägeri och brott mot lagen om kampanjbidrag. Hans hem, kontor och ett hotellrum genomsöktes av FBI i april.

Kritiker: ”Felaktiga uppgifter”

Stormy Daniels och hennes advokat Michael Avenatti har tillsammans kämpat för att stämningen och den juridiska processen ska ske inför öppen ridå och hävdat att Cohen och Trump döljer sanningen.

Advokat Avenatti har av Trumpkritiker hyllats som en hjälte och medverkat i åtskilliga tv-shower och program de senaste veckorna

Men historien har de senaste dagarna tagit en ny vändning.

Michael Cohens advokater hävdar nämligen att Avenatti den senaste tiden spridit felaktigheter om Cohen och hans ekonomi.

En kanadensisk Cohen

Vissa av uppgifterna om transaktioner mellan Cohens bolag EC LLC, som han använde för utbetalningen på 130 000 dollar till Stormy Daniels för hennes tystnad, har visat sig vara korrekta.

Bland annat ska han ha tagit emot pengar från företagen AT&T, Novartis och ett tredje bolag med kopplingar till en rysk oligark.

Men flera andra påståenden är helt felaktiga, enligt Cohens advokater. De hänvisar till olika transaktioner som Michael Cohen aldrig ska ha varit delaktig i.

I ett avsnitt i dokumenten avses en annan Michael Cohen. En person som är kanadensisk medborgare, enligt tidningen The Hill.

Hårda ord

”Hur Avenatti har kommit över och publicerat de här bankuppgifterna utan att bry sig om huruvida de är riktiga eller ej är mycket oroande för alla parter i det här målet, för domstolen och för allmänheten”, skriver Cohens advokater i ett uttalande.

Man hävdar att Avenatti ska ha kommit över bankdokumenten olagligt.

En utredning, ledd av en inspektör från amerikanska finansdepartementet har nu inletts mot advokat Michael Avenatti.

Avenatti själv förnekar att det skulle vara några oegentligheter. I stället slår han tillbaka mot Cohens advokater och skrev på Twitter ”De misslyckas att bemöta 99 procent av det vi offentliggjort”.

Trump och Stormy Daniels – detta har hänt 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM