God morgon! Det här hände medan du sov

Av: Hans Österman

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Anklagar Ryssland för cyberkrig i flera år

Den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt anklagade natten till torsdag den ryska militära underrättelsetjänsten GRU för att ligga bakom attacker mot ett flertal länder under flera år.
Läs hela artikeln

Polis slagen av gäng – förd till sjukhus

En polisman misshandlades på busstationen i Skövde under onsdagskvällen. Polisen larmades dit efter att flera personer stökat på en buss.
– Han fick flera slag i ansiktet och på överkroppen och är kvar på sjukhus, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.
Läs hela artikeln
Bilförare försöka köra in i Casino Cosmopol

Fyndet: Första månen utanför vårt solsystem

Amerikanska astronomer har observerat vad som verkar vara den första månen som upptäckts utanför vårt solsystem. Den är dessutom väldigt olik de 180 månar som tidigare kartlagts, både sett till storlek och dess gasformiga materia.
Läs hela artikeln

Bonden Maries dejt började med tango

Pinsam tystnad eller kärlek vid första ögonkastet? Speeddatingen är i full gång för bönderna i ”Bonde söker fru - Kärlek åt alla”.
– När Hans-Erik kom in i rummet så blev jag helt överrumplad, säger hästbonden Marie i programmet.
Läs hela artikeln
Johnny Depp talar ut om anklagelserna

Dubbel mardröm för Liverpool

Bortamötet mot Napoli blev en mardröm för Liverpool. Först fick Naby Keita bäras ut på bår. Sedan avgjorde Napoli med ett sent segermål.
Läs hela artikeln
Förklaringen till märkliga bilderna
Neymers hattrick i krossen

Här är staden som kan få en manlig lucia

Nu kan du nominera den du vill ska bli Malmö stads lucia 2018. Juryn skriver att de inte är intresserad av att se några bilder och talar om den blivande Lucian som ”en person”.
– Det är så att säga inte nödvändigt att vara kvinna, säger Viveca Byhr Lindén som är projektledare för Malmö Lucia till Sydsvenskan.
Läs hela artikeln

Menscertifiera hela samhället

JONNA SIMA: Projekt som MENSEN och Liv Strömquists konst kan bryta tystnadskulturen kring ämnet. Det är kvinnokamp och folkbildning som vi brukar tycka att det ska fungera.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: