USA

Här firar grannskapet jul – för cancersjuka Brody

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Det är visserligen bara september men ett helt kvarter i USA är redan julpyntat. Det tidigare firandet är för tvåårige Brody Allens skull som på grund av cancer inte har lång tid kvar att leva.

Det var i maj tidigare i år som Brody Allen, 2, i amerikanska Ohio diagnostiserades med cancer. Läkarna berättade att han hade flera hjärntumörer. En cellgiftsbehandling påbörjades men man gjorde inga framsteg. I stället fick Brody fler tumörer skriver CBS News.

Behandlingen avbröts och läkarna gav honom två månader kvar att leva. Nu har fem veckor gått och hela grannskapet har ställt upp för att göra hans sista tid i livet så bra som möjligt.

– När cellgiftsbehandlingen avslutades lovade vi varandra att göra varje dag till den bästa, säger Brodys syster McKenzie Allen till CBS News.

Tidig jul

Familjen bestämde sig för att fira jul i förtid. På Facebook efterlyste de julpynt och responsen var total. Plötsligt var det jul i hela grannskapet.

– Han vaknar upp varje dag och ser julbelysningen och julgranen. Han är så glad, han är extatisk, säger systern och fortsätter:

– Jag tror att det handlar om mer än bara julpynt, det är en känsla. Julkänslan kom tidigt i år och den sprids, till och med till grannarna.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

10-åring har pantat ihop 25 000 – skänker allt till cancerforskning

ÄMNEN I ARTIKELN

USA

Jul

Barn & unga