Här firar grannskapet jul – för cancersjuka Brody

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är visserligen bara september men ett helt kvarter i USA är redan julpyntat. Det tidigare firandet är för tvåårige Brody Allens skull som på grund av cancer inte har lång tid kvar att leva.

Det var i maj tidigare i år som Brody Allen, 2, i amerikanska Ohio diagnostiserades med cancer. Läkarna berättade att han hade flera hjärntumörer. En cellgiftsbehandling påbörjades men man gjorde inga framsteg. I stället fick Brody fler tumörer skriver CBS News.

1 av 3 | Foto: NBC

Behandlingen avbröts och läkarna gav honom två månader kvar att leva. Nu har fem veckor gått och hela grannskapet har ställt upp för att göra hans sista tid i livet så bra som möjligt.

– När cellgiftsbehandlingen avslutades lovade vi varandra att göra varje dag till den bästa, säger Brodys syster McKenzie Allen till CBS News.

Tidig jul

Familjen bestämde sig för att fira jul i förtid. På Facebook efterlyste de julpynt och responsen var total. Plötsligt var det jul i hela grannskapet.

– Han vaknar upp varje dag och ser julbelysningen och julgranen. Han är så glad, han är extatisk, säger systern och fortsätter:

– Jag tror att det handlar om mer än bara julpynt, det är en känsla. Julkänslan kom tidigt i år och den sprids, till och med till grannarna.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN