AFS partisekreterare jobbar som flyktingombud

avTT

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT
Alternativ för Sverige mötte kraftiga protester vid ett torgmöte på Donners plats i Visby under Almedalsveckan.

Högerextrema AFS partisekreterare Jessica Ohlson jobbar som juridiskt ombud och har företrätt 27 ensamkommande ungdomar. Nu kommer krav på att hon stoppas, och att de 13 som fått avslag får en ny prövning.

Samtliga gruppledare för partierna i Nyköpings kommun kräver nu att Migrationsverket stoppar juristen Jessica Ohlson som flyktingombud, rapporterar P4 Sörmland.

Hon är uppvuxen i Nyköping, och vid ett tal inför valet på torget i Nyköping väckte hennes åsikter stora protester.

Jessica Ohlson är en av dem som uteslöts ur SD:s ungdomsförbund för ett par år sedan, och har sedan dess varit med och startat Alternativ för Sverige (AFS), där hon nu är partisekreterare. Partiet förespråkar bland annat omprövning av alla flyktingbeslut sedan år 2000, och vill inrätta en ny återvandringsmyndighet.

Hon har under de senaste åren företrätt 27 ungdomar som kommit till Sverige som ensamkommande. 13 av dem har fått avslag.

Nu kräver gruppledarna för partierna i Nyköpings kommun att Migrationsverket slutar att anlita henne, och att de flyktingar som fått avslag också får en ny prövning.

Men Jessica Ohlson själv hävdar att hennes politiska åsikter inte har något med hennes arbete som flyktingombud att göra.

– Som jurist tillämpar jag de lagar som finns, och som politiker vill jag stifta nya. Det har jag inga problem att skilja på, säger Jessica Ohlson till P4 Sörmland.

Publicerad: