Nyheter

Kenza och Farmor Gun – yngsta och äldsta vinnarna

Av: 

Malin Axelsson

NYHETER

Stora Bloggpriset till Sveriges bästa bloggare

Äldsta och yngsta vinnarna.
Äldsta och yngsta vinnarna.

Modebloggaren Kenza, 18, och Piratpartisten Farmor Gun, 72.

När Stora Bloggpriset delades ut vann både galans yngsta och äldsta.

Aftonbladets hederspris gick till utrikesminister Carl Bildt.

Delar ur Sveriges bloggelit samlades i kväll på Nalen i Stockholm där Stora Bloggpriset 2009 delades ut.

Modebloggaren Kenza Zouiten, 18, som driver en av landets största bloggar kammade hem priset i kategorin Mode. När hon kliver upp på scenen för att ta emot priset bekänner hon att hon lider av svår scenskräck.

– Gud, jag har sån scenskräck, jag vågar knappt stå här, säger hon.

Jubel för pappa och farmor

Vinnarna Gunnar Skarland, som bloggar om att vara pappa till en pojke med svårt hjärtfel, och demokratikämpen Gun Svensson, som driver bloggen Farmorgun i Norrtälje, väckte allra mest jubel hos publiken.

Gunnar Skarland skriver bloggen Heja Abbe och i kategorin Vardagsliv & fritid vann han över både Alex Schulman och Pernilla Wahlgren.

– Jag blev väldigt rörd, jag har inte riktigt vant mig vid tanken på att folk läser det jag skriver. Innan jag började skriva den här bloggen hade jag inte skrivit något över huvud taget, säger han.

"Det var ju skitlätt"

Gun Svensson, 72, började blogga 2008 som ett sätt att hålla kontakt med släkt och vänner. Barnbarnen fick döpa bloggen och då blev det: Farmorgun i Norrtälje. Ikväll kammade hon hem segern i kategorin Politik & samhälle.

– Jag var ju teknikrädd så jag trodde inte att jag skulle klara av tekniken, men min son visade mig och jag upptäckte – det var ju egentligen skitlätt, säger hon.

FRA-debatten var det som fick igång Farmor Gun ordentligt. Numera är hon Piratpartist och kandiderar till riksdagen.

– Jag känner att jag försökt gottgöra att jag sov på söta örat så länge - nu är jag klarvaken, säger hon och möts av nytt jubel.

57 000 har röstat

Stora Bloggpriset är Sveriges största och det är svenska folket som har fått rösta fram 2009 års bästa bloggar. Totalt har över 57 000 röster kommit in.

Bakom priset står Aftonbladet och Bloggportalen.

– Vi gör ju det här dels för att uppmärksamma Sveriges bästa bloggar, men det är också vårt sätt att nyfiket närma oss bloggvärlden, säger Jan Helin, Aftonbladets chefredaktör.

Carl Bildt prisad

Aftonbladets hederspris, som delas ut till en "journalistiskt framstående och nyskapande blogg" gick till utrikesminister Carl Bildt, för bloggen Alla dessa dagar.

– Det har stormat runt hans blogg, men han har aldrig darrat på manschetten utan hållit fast vid de sociala medierna. Med sin blogg har han höjt kunskapen och engagemanget kring svensk utrikespolitik, säger Jan Helin.

Kategorin Prylar & teknik vanns, för andra året i rad, av Moderskeppet – en blogg om foto och bildbehandling.

I Design & inredning segrade Emmas designblogg. Kultur & nöjes-priset gick till 365 saker du kan göra och Sportkategorin vanns av Bara ben på Glenn Hysén.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: