Nyheter

Maud: Jag har inget emot MP

Av: 

Olof Jönsson

NYHETER

Utesluter inte att släppa ministerposter till dem

POSITIV TILL MP Centerledaren Maud Olofsson tycker att det är bra att diskussioner inleds med Miljöpartiet. – Jag hoppas bara att vi kan ha en god samtalston, säger hon.
POSITIV TILL MP Centerledaren Maud Olofsson tycker att det är bra att diskussioner inleds med Miljöpartiet. – Jag hoppas bara att vi kan ha en god samtalston, säger hon.

Centerns Maud Olofsson säger att regeringens valseger är stabil. Ändå tycker hon det är bra att diskussioner inleds med Miljöpartiet.

– Vi har inget emot Miljöpartiet så utan vi är väldigt glada över deras miljöengagemang och det har jag uttryckt hela tiden under valrörelsen.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.

När Aftonbladet träffar Maud Olofsson är hon på väg till möte med Centerpartiets verkställande utskott för att diskutera hur man ska arbeta under mandatperioden.

– Vi tänker glädjas åt valframgången för regeringen. Men också diskutera hur vi tänker oss partiarbetet de kommande fyra åren.

”Inget oklart läge”

Maud Olofsson tycker inte att det parlamentariska läget är särskilt oklart. Det enda som kan hota regeringen är att oppositionen tar stöd av SD – något de lovat att inte göra.

– Mona Sahlin har haft som ingång att hon absolut inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och det är ju bara så länge hon går ihop med dem som regeringen är hotad.

Vänstervandringen ”ett hinder”

Men trots att Olofsson kallar regeringens majoritet för "stabil" så välkomnar hon samtal med miljöpartiet. Hon vill dock inte spekulera i hur ett eventuellt samarbete kommer att se ut.

– Jag hoppas bara att vi kan ha en god samtalston och att mogna partier och mogna parlamentariker är beredda att ta ansvar för Sverige. Det är ju det det handlar om i slutändan.

Enligt Maud Olofsson är det största hindret för ett eventuellt samarbete mellan Miljöpartiet och regeringen den vandring åt vänster som Miljöpartiet gjort den senaste tiden.

– Jag tycker det är synd att de gått så långt vänsterut eftersom det försvårar diskussionen, det är det som i realiteten är problematiken.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: