Nyheter

Varning: Vädret ställer till olyckor

Av: 

Mikael Hellmyrs

NYHETER

"Flera olyckor med personskador på ovanligt kort tid"

Se upp om du ska ut på vägen med bil.

På bara ett par timmar har många trafikolyckor med personskador rapporterats.

Det råder för närvarande halt väglag på många håll i Sverige. Detta i kombination med snö har orsakat en mängd trafikolyckor på bara ett par timmar.

– Det är en del snö längs ostkusten, upp mot Svealand och Stockholm till. Även i Dalarna kommer det för närvarande en del snö. Det råder vinterväglag på många vägar, säger Nils Holmqvist, meteorolog på SMHI.

Ulf Lindgren är presstalesman vid Polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

– Vi har haft flera olyckor med personskador på ovanligt kort tid. Bland annat har två flickor blivit påkörda av en bilist i centrala Stockholm.

– Men jag vet inte om olyckorna beror på väglaget eller om det är mycket folk i rörelse, säger Ulf Lindgren.

Trafikolyckor med personskador sedan klockan 15:

18.12, viltolycka, länsväg 331, Stavreviken, Timrå: Trafikolycka mellan en personbil och älg. Ambulans, räddningstjänst och polis på plats.

17.42, E4, trafikplats Järna, Södertälje: En bil har kört in i ett räcke, med befarade personskador som följd. Räddningstjänst och polispatrull är på väg.

17.30, Ringvägen/Tantogatan, centrala Stockholm: Två flickor har blivit påkörda av en bil som kört mot rött och skadats. Räddningstjänst och polispatrull är på väg. Flickorna fördes till sjukhus i ambulans.

17.28, Vallentuna, Väsbyvägen: Singelolycka där en bil kört i diket. Räddningstjänst och polispatrull är på väg. En skadad person har förts till sjukhus i ambulans

17.28, Tyresövägen, trafikplats Älta, Stockholm: En singelolycka där en bil voltat nära trafikplatsen.  Befarade personskador. Räddningstjänst och polispatrull på väg till platsen.

17.10, Tjädervägen, Sundsvall: Kollission mellan personbil och buss med personskada. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats. Omständigheterna är oklara.

16.56, Botkyrka, Alhagsvägen/Kvarnhagsvägen, Stockholm: Kollision med tre bilar inblandade. Personskador men omfattningen är oklar Räddningstänst och polispatrull på väg.

16.06, Alnöbron, Sundsvall: Räddningstjänt, ambulans samt polis på plats. Oklart i nuläget om var exakt det hänt och hur många som är inblandade. Troligtvis en kollission mellan två personbilar. Oklar skadeomfattning.

15.46, Jönköping E4: I södergående fil är tre lastbilar och en personbil inblandade i en olycka mellan Råslätt och avfarten till Torsvik. En lastbil tappade last på vägbanan. En av chaufförerna fördes till sjukhus för vård. I samband med räddnings- och bärgningsarbete råder totalstopp med långa köer.

15.24, Europaväg 45 vid Isundavägen Mora: Kollision mellan två bilar som bärgades från platsen. Minst en av de inblandade personerna fördes till Mora lasarett med skador.

15.22, Trafikolycka, personskada, Folkaregatan, Avesta: Kvinna påbackad av bil. Trafikolycka där en kvinna skadas när en bil backar på henne. Kvinnan förs till Avesta lasarett med axelskador.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: