Runar hotad – och stämd

NYHETER

Renoverade lyxvillan – nu krävs paret Sögaard på halv miljon av byggfirman

Foto: ”FLERA ANMÄLNINGAR” Byggföretaget anlitades för att renovera Jessica och Runar Sögaards lyxvilla i Nacka. Enligt firman har paret en skuld på över en halv miljon. Samtidigt har ex-pastorn polisanmält ett flertal hot och ofredanden. Enligt källor i byggbranschen ska företaget ha anlitat ”torpeder” för att få Runar att betala.

Runar Sögaard har stämts på en halv miljon kronor för obetalda fakturor.

Samtidigt har ex-pastorn gjort flera polisanmälningar om att han hotats och utpressats av en byggfirma som renoverat hans lyxvilla.

– Någon har kastat in sten genom fönstren vid flera tillfällen, säger Christer Angeria vid Nackapolisen.

Foto: Jessica och Runar Sögaard.

I augusti 2008 flyttade Carola Häggkvists ex-make Runar Sögaard ihop med sin nya fru Jessica i hennes lyxvilla vid Skurusundet i Nacka utanför Stockholm.

Under våren 2009 anlitade makarna Sögaard ett byggföretag som skulle renovera och bygga om huset.

Enligt byggfirman slutade makarna att betala för arbetet.

Nu kräver firman att Nacka tingsrätt dömer Runar och Jessica att betala. Stämningen gäller obetalda fakturor på 434 388 kronor, plus ränta.

Anmält hot

Samtidigt har ex-pastorn flera gånger polisanmält att han har utsatts för ofredanden och hot. Enligt anmälningarna har någon vid flera tillfällen kastat in sten genom makarnas fönsterrutor.

Hyrt ”torpeder”

Ägaren till byggfirman, har enligt Runars anmälningar, också hotat och försökt utpressa honom att betala.

– Det finns flera anmälningar från Runar både gällande ofredande och hot. Det rör sig om tvist om betalning, säger Christer Angeria, stationsbefäl på polisen i Nacka.

Enligt källor i byggbranschen ska byggföretaget ha anlitat ”torpeder” för att få Runar att betala.

– Byggaren har spårat ur, den här gången är det inte Runars fel, det är mitt intryck, säger en person med insyn.

Runar Sögaard har haft några svåra år ekonomiskt. Under inkomståret 2008 deklarerade han bara 73 596 kronor i inkomst och under 2009, 95 100 kronor. Han har flera betalningsanmärkningar, bland annat för restskatt och felparkeringsavgifter.

Tungt för företaget

Även hans bolag Next Level Consulting har haft svårt att betala räkningarna i tid och har totalt 33 betalningsanmärkningar registrerade. Men enligt Kronofogden är alla skulder betalade.

Aftonbladet har sökt både makarna Sögaard och byggfirman men ingen har gått att nå.