Nyheter

Maken misstänks vara inblandad i tre mord

Av: 

Erland Huledal

NYHETER

Två tidigare fall liknar mordet på hustrun Anni Dewani

Svenska Anni Dewani rånmördades under smekmånaden i Sydafrika. Nu är maken Shrien Dewani misstänkt för dådet och för inblandning i ytterligare två fall.
Svenska Anni Dewani rånmördades under smekmånaden i Sydafrika. Nu är maken Shrien Dewani misstänkt för dådet och för inblandning i ytterligare två fall.

Nu försöker polisen koppla Shrien Dewani till ett tredje mord i Sydafrika.

En sydafrikan dömdes nyligen för att ha låtit mörda sin hustru.

Enligt Scotland Yard kan Dewani ha hjälpt honom att planera dådet – som är mycket likt mordet på Dewanis svenska fru Anni Hindocha.

Brittisk polis undersöker om Shrien Dewani, 30, haft kontakt med Rajive Sewnarain, 42, i den sydafrikanska staden Durban. För en vecka sedan dömdes Sewnarain till livstids fängelse för att ha arrangerat mordet på sin hustru. Mordet påminner misstänkt mycket om hur det gick till när Anni Diwani, 28, mördades i Khayelitsha utanför Kapstaden den 14 november.

Den 10 december skulle Rajive Sewnarain och hans hustru Shanaaz hämta pizza. På vägen blev deras bil kapad av en beväpnad man. Rajive tvingades ur bilen – oskadd. Senare hittades hustrun, skjuten till döds.

Mannen förnekade först all inblandning, men erkände under rättegången att han betalat en man 30000 kronor för att få mordet utfört.

Shrien Dewani misstänks ha betalat 15000 kr för att en taxichaufför i Kapstaden skulle arrangera en liknande ”kapning”.

– Det här kan inte vara ett sammanträffande, säger en källa på Scotland Yard till den sydafrikanska tidningen The Star.

– Vi kommer att kontrollera mobiltelefonkonton och internettrafik för att se om det varit någon kontakt mellan Dewani och Sewnarain.

Sedan tidigare undersöker sydafrikansk polis om Dewani kan ha varit inblandad i mordet på sydafrikanen Pox Raghavjee för fyra år sedan. Han sköts också under vad som såg ut som en bilkapning.

Shrien Dewani är bekant med familjen. Och enligt den sydafrikanska polisens huvudvittne mot Dewani, taxichauffören Zola Tongo som redan dömts till 18 års fängelse för sin del i mordet på Anni Diwani, hade maken skrutit om att han redan arrangerat ett liknande mord i Sydafrika.

Om tre veckor ska en brittisk domstol avgöra om Shrien Dewani ska utlämnas till Sydafrika.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert: