Rekordmånga bostäder till salu

NYHETER

Utbudet av villor exploderar

Utbudet av villor och bostadsrätter till salu på den svenska marknaden har exploderat den senaste tiden.

PÅ bostadssajten Hemnet har utbudet ökat med 18 procent.

Antalet villor och bostadsrätter till salu har ökat rejält den senaste tiden det visar en genomgång som tidningen di.se har gjort.

Har fördubblats

På bostadsajten hemnet.se har utbudet ökat med 18 procent och i vissa kommuner har villautbudet nästan fördubblats skriver tidningen. Bland de kommuner där utbudet fördubblats det senaste året hittar vi bland annat Vingåker, Solna, Orsa och Östhammar.

Mest små villor

Totalt i landet är utbudet 18 procent större, enligt statistik från hemnet som di.se tagit del av, mest ökar små villor. Bland villor på 60-80 kvm har utbudet ökat med nästan 30 procent.

Inte lika mycket

Bland bostadsrätter har utbudet inte ökat lika mycket. Framförallt är det små lägenheter på ett till två rum och de riktigt stora med sex rum eller fler som ökat.

Bland lägenheter med sex rum och kök har utbudet ökat med 25 procent jämfört med i fjol. Lägenheter som har mer än sex rum och kök har ökat med 80 procent, skriver tidningen.

Storstäderna

I stockholm är det villor i storleken 100-120 kvm som ökar medan det i Göteborg har skett en ökning bland utbudet på både bostadsrätter och villor. I Malmö finns det ett minskat utbud bland villautbudet däremot en ökning bland mindre bostadsrätter, skriver di.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård