Nytt program kapar ditt Facebook- konto – enkelt

här hackar han It-säkerhetsexperten Marcus Murray visar Aftonbladets reporter hur enkelt man kan hacka sig in på en annan persons konto på Facebook.
här hackar han It-säkerhetsexperten Marcus Murray visar Aftonbladets reporter hur enkelt man kan hacka sig in på en annan persons konto på Facebook.

Två musklick.

Sedan har du kapat din partners konto på Facebook.

Nu finns mardrömsprogrammet att ladda ner på nätet.

Nu måste säkerheten höjas.
Nu måste säkerheten höjas.

I förrgår släpptes ett program som kan hacka din omgivnings konto på Facebook eller Twitter – på ett par sekunder.

Trådlöst krävs

Du behöver inte vara expert. Med den nya programvaran – som enkelt laddas ner på nätet – kan vem som helst kapa ett konto.

Det enda som krävs är att ni båda är uppkopplade till samma trådlösa nätverk.

– Jag tror att det här programmet kommer att sprida sig som en löpeld, säger Marcus Murray, it-säkerhetsexpert på TrueSec.

Ett klick

Det räcker med ett klick för att aktivera programvaran.

– Alla som surfar in på Facebook kommer då upp i vänsterspalten. Du får full access till deras konton, säger Marcus Murray.

Giltighetstiden på cookien kan räcka i flera dagar. Och har du väl kopierat den kan du titta igenom din omgivnings konto på Facebook när som helst, var som helst under den tiden.

– Man skulle kunna övervaka sin mamma, syrra, flickvän, man och så vidare, säger Murray.

Han menar att programmet kommer att kunna skapa kaos för många människor den närmaste tiden.

Finns skydd

– Nu kommer leverantörerna av de stora webbtjänsterna som Facebook tvingas höja säkerheten, vilket i förlängningen bidrar till att vi som användare får ett bättre skydd i framtiden.

Men du kan skydda dig exempelvis genom att surfa på sajter som är krypterade – de som börjar med https:// och inte bara http:// – eller genom att använda mobilt nätverk i stället för öppna trådlösa.

I går kväll hade redan 1 000 svenskar laddat ner programmet, enligt TrueSec research.

Publisert: