Nyheter

13-åring funnen död i djupt schakt

Av: 

TT

Thomas Eriksson

NYHETER

En 13-årig pojke hittades sent på onsdagskvällen död i ett trettio meter djupt ventilantionsschakt vid Slussen i centrala Stockholm.

Pojken efterlystes igår på Aftonbladet.se.

Arkivbild Slussen i centrala Stockholm.
Arkivbild Slussen i centrala Stockholm.

Pojken, som var hemmahörande i Vallentuna, hade anmälts försvunnen av sina föräldrar på tisdagen. Enligt polisen rör det sig troligen om en olyckshändelse.

Pojken hade berättat för föräldrarna att han skulle till Slussen, men när han inte hördes av och inte svarade i sin mobiltelefon, kontaktades polisen.

– Han hittades sedan en kamrat visat var det gick att komma in i ett system av tunnlar. När patrullen kom fram till en dörr där låsbulten brutits upp beslutade man gå ner och där hittades kroppen, säger Magnus Berntsen, stationsbefäl vid Roslagspolisen till TT.

– Det är mycket märkligt att en dörr till ett trettio meter djupt schakt inte är fastsvetsad utan bara har ett lås som lätt kan brytas upp, tillägger han.

Enligt polisen är det ännu oklart varför pojken befann sig på platsen och om han varit ensam eller tillsammans med någon kamrat. Men det finns ingen misstanke om brott, säger Berntsen.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter