Ny styrelse för Lundsberg

1 av 3 | Foto: En ny styrelse har valts för Stiftelsen Lundsbergs skola.
NYHETER

En ny styrelse har valts för Stiftelsen Lundsbergs skola.

I samband med det lämnar den tidigare styrelseordföranden Helena L'Estrade sin post, meddelar den nya styrelsen i ett pressmeddelande.

– Majoriteten av styrelsen och jag har olika uppfattningar om det förnyelsearbete som jag har initierat och som rollen som arbetande styrelseordförande baseras på. När det saknas stöd i styrelsen har jag valt att lämna, säger L'Estrade till TT.

"Styrelsen kommer med oförändrad takt och omfattning att fortsätta det förnyelseprogram som påbörjades under hösten", står det vidare i pressmeddelandet, skriver TT.

Förnyelsearbetet som L'Estrade inlett kräver en operativt aktiv styrelseordförande, enligt henne. Styrelsen vill dock återgå till en traditionell styrelseordförande.

– Jag känner att verksamheten inte är där ännu. I alla fall kan inte jag ta ansvar för ett mer traditionellt styrelseordförandeskap i en verksamhet som är i ett sådant skede som Lundsberg är i nu, säger L'Estrade.

Hon tycker att styrelsen tar steget för tidigt.

– Ja, och då är det bättre att jag kliver av och då får man ha en ordförande som tycker att det här är okej, säger hon till TT.

Extremt pressat läge

Med L'Estrades avgång får nu styrelsen tre nya ledamöter, säger von Schéele.

– De övriga har valts in under hösten.

L'Estrade fick enligt von Schéele tre roller när det extremt pressade läget uppstod för Lundsberg under hösten. Hon var inhyrd konsult, blev verksamhetsledare på skolan när förra rektorn försvann och var dessutom styrelseordförande.

När nu marken känns mera torr under fötterna för skolan började olika meningar dyka upp i styrelsen om den skulle fortsätta med en inhyrd konsult eller övergå till en traditionell arbetsform, säger von Schéele.

Ingen ny ordförande

Den nya styrelsen organiserade sig ändå för att L'Estrade skulle fortsätta, uppger han.

Styrelsen består i nuläget av tre personer.

– Vi ville gärna ha kvar henne och bad henne att fortsätta som ordförande, nu ville hon inte ta det uppdraget. Det blir viktigt att fylla på med den kompetens som Helena hade, säger Johan von Schéele till Aftonbladet.

Beskedet från L'Estrade kom på måndagseftermiddagen, säger han. Därför är det ännu oklart vem som blir ny styrelseordförande.

– Viktigt att påpeka är att inget kommer att förändras gällande arbetet på skolan. Det är bara en fråga om hur sju personer vill lägga upp arbetet tillsammas. Det går inte att jämföra med den turbulens som funnits under hösten, säger von Schéele.