Toppnamn inom SD anmäls för våldtäkt

Polisanmäldes av ung kvinnlig partikollega efter Almedalsveckan

Ett toppnamn inom Sverigedemokraterna anklagas för våldtäkt.

En ung partikollega har polisanmält mannen efter Almedalsveckan, kan Aftonbladet avslöja.

– Jag sov, men när jag vaknade så låg han i min säng, säger kvinnan.

Mannen nekar till allt.

Det var den 9 juli som kvinnan anmälde sin betydligt äldre partikamrat, vilket bekräftas av polisen. Dock har inga förhör ännu hållits.

Den utpekade mannen har i många år varit en av de ledande personerna i partiet. Men efter polisanmälan har han blivit av med alla sina förtroendeuppdrag och i hemlighet rensats bort från SD:s hemsidor.

Enligt kvinnan ägde våldtäkten rum under Almedalsveckan.

– Vi känner inte varandra, men jag har stött ihop med honom tidigare under olika partiaktiviteter, säger hon till Aftonbladet.

– Det är ganska oklart om det finns några vittnen, det väntar vi på att utredningen ska visa. Jag låg och sov, som sagt.

Har ni pratat sen du gjorde din anmälan?

– Nej, vi har inte haft kontakt alls.

”Familjen avrådde mig”

Kvinnan funderade i flera dagar om hon skulle kontakta polisen. Väl hemma efter Almedalen bestämde hon sig.

– Min familj avrådde mig från att anmäla, för min egen skull. Men det här är ett välgenomtänkt beslut, säger hon.

Hur tycker du att partiet har skött allt som har hänt? 
– Jag vet inte vilka åtgärder som partiet har tagit mot honom, men de partiföreträdare som jag har varit i kontakt med har gett mig ett ordentligt stöd.

SD-mannen raderades från SD:s hemsidor

Den 8 juli fanns fortfarande mannens namn på en av partiets hemsidor. Sju dagar senare syntes det inte längre några spår av varken honom eller hans viktiga uppdrag som redan har gått till en annan person i SD.

– Så fort jag fick reda på om misstankarna från vår säkerhetsavdelning lämnade jag alla mina uppdrag, säger mannen till Aftonbladet.

Han förklarar också varför han inte har pratat med kvinnan:

– Normalt hade jag gjort det om det hade kommit en vanlig anklagelse. Men nu när det finns en anmälan kan jag inte göra det. Det kan ses som övergrepp i rättssak.

Han bedyrar sin oskuld gång på gång.

– Det finns ingenting som jag vet att jag har gjort som kan finnas som grund till en anmälan.

”Har försökt få kvinnor in i politiken”

SD:s försök att snabbt städa bort honom från hemsidan blir än tydligare då ett klick på hans ersättare leder till den polisanmäldes mejladress.

– De övriga i partiet är nöjda med mitt sätt att resonera kring det här, jag gör det för SD:s skull. Det blir en konstig sak om två partiföreträdare slåss med varandra. Jag är en privatperson tills allting är avklarat, säger mannen.

Han är övertygad om att han kommer att bli rentvådd. Och han hoppas få återvända till politiken.

– Det känns otroligt, jättejobbigt. Jag har försökt få kvinnor att bli aktiva inom SD. Jag har pratat mycket med dem, umgåtts med dem och stöttat dem.

Partikollega fick lämna efter sextrakasserier

SD-mannen är den andre Sverigedemokraten på kort tid som fått lämna sitt uppdrag inom partiet efter anklagelser och anmälningar om sexbrott.

I mars fick en av Sverigedemokraternas absolut högsta tjänstemän lämna jobbet sedan han anklagats för sexuella trakasserier av flera kvinnor i partiet.

Publisert: