Strunta i tomten – gå en runda i stället

NYHETER

Vädergudarna måste vara tokiga.

På julafton kommer det att vara lika varmt i Stockholm som i slutet på mars.

Och är du sugen på en runda golf innan tomten kommer går det utmärkt – sommargreenerna är nämligen öppna.

Foto: Oskar Odell och pappa Mattias ägnade dan före dan före dan till att spela golf.

Sju grader varmt i Stockholm och Göteborg, och hela tio plusgrader i Malmö. Julvädret i södra Sverige påminner mer om en annan högtid – påsk.

– Om vi tar Stockholm som exempel så är det här temperaturer man normalt hittar i slutet av mars. Det är för årstiden mycket varmt väder. Det är inte bara i Götaland och Svealand som det är milt, även i södra och mellersta Norrland är det varmare än normalt, säger Martin Hedberg, meteorolog på Klart.se.

För att hitta snö den 24 december krävs det att man tar sig norr om Siljan i Dalarna. Men även där kommer det mest att handla om blötsnö. Först uppe i Jämtland börjar det likna riktigt julväder.

Håller greenen julöppen

Men alla sörjer inte den snöfria julen. Magnus Ljungman, banchef på Hagby golf utanför Stockholm, passar i stället på att öppna upp sommargreenen. Planen är att golfentusiaster ska kunna öva på svingen fram till nyår.

– Vi öppnar upp och hoppas att vädret håller i sig, men blir det kallt och riktigt busväder stänger vi igen, säger han.

Radioprofilen och golfentusiasten Anders Timell skriver om den oväntade golfsäsongen på Twitter. När Aftonbladet ringer honom är han nästan chockad.

– Ur led är tiden. Jag har aldrig varit med om att man kan spela golf på julafton i Stockholm tidigare, däremot vet jag att man gör det ibland i Skåne.

Kommer du att gå en runda på julafton?

– Ja, jag kommer att spela golf på jul, men inte i Sverige. Jag är nere i Thailand just nu.