Ariel Castro är död

avIda Gustafsson

NYHETER

Höll kvinnor inlåsa i skräckhus i Ohio Hittad död i sin cell

1 av 7

Kidnapparen Ariel Castro, 53, som höll tre kvinnor fångna i sitt hus i Cleveland har tagit sitt liv.

Han hittades livlös i sin fängelsecell, uppger amerikanska medier.

Enligt 10tv var det en fängelseanställd som hittades Ariel Castro hängandes i sin cell på Correctional Reception Center i  Orient, Ohio vid nio-tiden på kvällen, lokal tid.

Var isolerad

Personalen försökte rädda hans liv med hjärt- lungräddning och han fördes till sjukhus där han förklarades död strax innan elva-tiden, lokal tid, i går kväll.

JoEllen Smith, talesperson för Ohio-fängelset, bekräftar att Ariel Castro tagit sitt liv, rapporterar 10tv.

Ariel Castro uppges ha suttit isolerad från andra interner till skydd för hans egen säkerhet. Vilket innebar att han kollades en gång i halvtimmen, men det innefattade inte att kontroller om det fanns risk för att Castro skulle begå självmord, rapporterar Sky News.

”Jag behöver hjälp”

I polisutredningen i samband med kidnappningshärvan har det framkommit att Castro haft självmordstankar. I ett självmordsbrev som är daterat 2004 polisen tagit del av, skrev Castro:

”Jag är ett sexuellt rovdjur, jag behöver hjälp”

Och han skrev också att de tre kvinnorna var hos honom mot sin vilja:

”de gjorde misstaget att sätta sig i en bil med en främling”.

Dömdes till livstid

Ariel Castro som åtalades på 973 åtalspunkter menade först att han var oskyldig till brott. Men vid rättegången erkände han samtliga brott för att undvika dödsstraff. 

För en månad sedan dömdes Ariel Castro till livstid och 1000 år i fängelse för kidnappning och våldtäkt av de tre kvinnorna, Amanda Berry, 27, Michelle Knight, 32, och Gina DeJesus, 23. I tio år höll han dem fångna i sitt hus i Cleveland, Ohio.  En av dem, Amanda Berry, födde en dotter under åren i skräckhuset. De andra kvinnorna har vittnat om att Castro våldtagit dem. Gina DeJesus tror att hon var gravid fem gånger under tiden i skräckhuset, men att hon fick missfall efter att Ariel Castro slagit henne i magen.

I maj i år lyckades kvinnorna fly från huset på Seymore Avenue i Cleveland.

De kidnappade kvinnorna

Amanda Berry, 27

21 april 2003 försvann hon dagen före sin 17-årsdag.

Berry ringde hem och meddelande att hon skulle få skjuts hem från jobbet på Burger king – sen försvann hon.

Amanda Berry var den som lyckades tillkalla hjälp från huset där hon ska ha hållits fången. Hon uppges ha fött en dotter under fångenskapen som tros vara fyra-fem år gammal. Hon är nu 27 år.

Gina DeJesus, 23

2 april 2004 försvann hon som 14-åring i närheten av korsningen West 105th steet-Lorrain Avenue när hon var på väg hem från skolan.

Michelle Knight, 31

23 augusti 2002 lämnade då 21-åriga Michelle Knight sin kusins hus. Sedan dess har hon varit försvunnen. Hon är idag 31 år gammal och den av flickorna som varit försvunnen längst. I övrigt är mycket okänt om Michelle Knight.