Michael, 52, byggde sin egen husflotte: ”Man är helt fristående”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

När stockholmaren Michael Lidén kom på att han skulle bygga en flotte med ett trädtält på så poppade bara fler och fler idéer upp i huvudet.

Till slut blev det ett helt litet hus med toalett, spis och dusch.

– Jag kom på att jag skulle göra som en Grummes tvättsåpa-ö.

Piloten Michael Lidén från Stockholm har ett aningen udda intresse – nämligen att bygga flottar. I år har han byggt sitt hittills mest avancerade flytdon, med ett hus på.

– Jag måste göra något för att få utlopp för min kreativitet, säger 52-åringen.

”Man är helt fristående”

Idén kom efter att Michael byggt en flotte med ett tält på förra sommaren. Nu i vinter ville han påbörja ett mer avancerat projekt. Först tänkte han bygga en flotte med ett trädtält, men sedan utvecklades projektet och planen blev att bygga en liten stuga.

1 av 5 | Foto: Michael Lidén

– Jag har alltid gillat tanken på att man kan bygga något själv och sedan vara helt utanför nätet. På flotten behöver du ingen ström för det drivs av solceller och duschen går på sjövatten. Det finns en liten, liten gasolspis och en grill. Man är helt fristående.

Inte bott själv på flotten

I två månader arbetade Michael varje dag med husflotten. Veckan efter midsommar blev den klar och sedan dess har Michael mestadels hyrt ut den. Faktum är att Michael inte ens testat att bo på den sedan den blev klar.

– Jag längtar jättemycket efter att få prova.

1 av 4

När Michael hyr ut flotten ligger den i en liten vik vid Bogesundslandet i Stockholms skärgård. Annars har han den vid sitt sommarhus på Storholmen strax utanför Lidingö.

Nu senast bodde en dansk familj med två vuxna och ett barn en hel vecka på flotten.

– Men min tanke har egentligen varit att den är till för ett par som ska kunna åka ut och ha en romantisk kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE