Butiken bjuder in till övernattning – för den som vill sova svalt

avMalin Wigen

NYHETER

För många har det varit sömnlösa nätter i hettan. Och när kunder efterfrågade om att få sova i den finska butikens kyldisk bestämde sig butiken för att agera – och bjuda över till övernattning.

Extremhettan har inte undgått någon och för många har det inneburit svårigheter att sova om nätterna. Därför kan den som är desperat efter en sval natt kanske vara sugen på en tripp till Helsingfors i Finland.

Där kommer nämligen butiken K-supermarket i Norra haga att arrangera en övernattning natten mellan lördag och söndag, något Hufvudstadsbladet rapporterat om. De har skapat ett event på Facebook för denna tillställning.

”Många kunder har efterfrågat om att få sova i vår kyldisk”, skriver butiken på sin Facebooksida.

Evenemanget var ursprungligen tilltänkt till lokalbefolkningen men då intresset varit så stort har butiken fått begränsa antalet övernattare till 100 av säkerhetsskäl.

Får man en plats ska man packa med sig sovsaker och infinna sig senast klockan tio på kvällen i butiken då den stänger. Vid midnatt kommer lamporna att släcka och förhoppningsvis ska deltagarna få sig en god natts sömn. Butiken kommer att bjuda både på kvällsmål och frukost, skriver de i Facebookinlägget.

Fem tips på hur du kan svalka dig i värmen 01:00