Strauss-Kahn dumpas efter sexanklagelserna

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Anne Sinclair dumpar sin man Dominique Strauss-Kahn efter anklagelserna om sexköp och våldtäktsförsök.

Det rapporterar franska magasinet Closer.

Nu stämmer Strauss-Kahn magasinet - för integritetsbrott.

Hustrun Anne Sinclair stod tappert vid sin mans sida under våldtäktsåtalet mot honom, men nu har hon till slut valt att ändå seperera från Dominique Strauss-Kahn.
Foto: Foto: LOUIS LANZANO
Hustrun Anne Sinclair stod tappert vid sin mans sida under våldtäktsåtalet mot honom, men nu har hon till slut valt att ändå seperera från Dominique Strauss-Kahn.

I maj i fjol greps Valutafondens dåvarande chef Domique Strauss-Kahn, 63, på flygplatsen i New York. Han anklagades för att ha försökt våldta en städerska på det lyxhotell han bott på. Åtaladet las senare ner, men hotellstäderskan har drivit fallet vidare som ett civilrättsligt mål.

Händelsen kostade Strauss-Kahn jobbet som chef för Valutafonden och krossade dessutom hans förhoppningar om att bli Frankrikes näste president.

Anklagas för gruppvåldtäkt

Men skandalerna tog inte slut där. I mars i år drogs han in i en prostitutionshärva i Frankrike. Verksamheten kretsade kring ett lyxhotell i Lille och handlade om att förse samhällstoppar med prostituerade. Minderåriga och invandrarkvinnor utan papper ska ha utnyttjats.

Strauss-Kahn utreds bland annat för en gruppvåldtäkt. Själv uppger han sig inte ha vetat att de unga kvinnorna var prostituerade.

Under året som gått har hans fru Anne Sinclair, 63, hela tiden lojalt stått bakom honom. Men nu verkar hustrun ha fått nog.

Har blivit deprimerad

Paret – som har varit gifta i tjugo år – ska ha gått skilda vägar för en månad sedan och nu bo i skilda våningar i Paris, rapporterar France 24, som citerar veckotidningen Closer.

Efter det franska magasinets publicering gick Strauss-Kahn ut med ett uttalande på fredagskvällen. Enligt nyhetsbyrån AP skriver Strauss-Kahns advokater att paret bestämt sig för att stämma magasinet Closer för "intrång i privatlivet". I uttalandet nämndes inget om skilsmässan mellan de två.

"Det är sorgligt"

Anne Sinclair är en känd och framgångsrik journalist och fick nyligen ansvaret för att driva den franska upplagan av nättidningen Huffington Post. Strauss-Kahn uppges däremot vara deprimerad.

– Det är sorgligt, sa en nära bekant nyligen till Reuters. Han är nästan bara hemma ensam medan Anne har fullt upp med sitt nya jobb. Alla skyr honom.

Publicerad: