Nyheter

Advokat: Frikänn misstänkt attentatskumpan

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

LONDON. Åtalet mot den svenska självmordsbombarens misstänkta medhjälpare kan läggas ner.
Nasserdine Mennis försvarsadvokat hävdar i dag att åklagarens bevisning är för svag och kräver att domaren avslutar rättegången i förtid.

Nasserdine Menni står åtalad i Glasgow high court misstänkt för att ha hjälpt den svenska terroristen Taimour Abdulwahab att planera och iscensätta självmordsbomben i Stockholm i december 2010.
Men i den skotska domstolen kräver Mennis försvarsadvokat William Taylor i dag att åtalet läggs ner och rättegången ogiltigförklaras, uppger en presstalesperson för domstolen.
Rättegången har pågått sefan i slutet av maj. Juryn har gått höra svenska poliser beskriva brottsplatserna i Sverige, Abdulwahabs änka Mona Thwany har frågats ut och det har framkommit att hon efter bombdådet fått pengar av Menni. Ett vittne, en vän till Menni, har också berättat hur Menni påstått att han kände en terrorist. Under minst en av sina åtta olika identiteter ska Menni också ha satt in pengar på Taimour Abdulwahabs konton. Men samtidigt har åklagaren Andrew Miller kämpat med att presentera tydliga bevis för hur Menni ska ha samarbetat med terroristen. I fredags avslutade Han sina vittnesförhör och idag lämnar försvaret in en begäran om "no case ro answer". Det innebär att man hävdar att åklagarens bevisning är så svag att man vill att domaren omedelbart lägger ner fallet.
– Jag har fått veta att domaren, Lord Matthews, inte väntas meddela sitt beslut förrän på torsdag, säger Elizabeth Cutting., pressansvarig vid domstolsväsendet i Skottland.
Om domaren avfärdar begäran kommer man istället fortsätta med slutpläderingar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: