Familj sökte bidrag för att utföra exorcism

avEmmelie Wallroth

Publicerad:

Nytt fall i Borås: utsatte dottern för våldsam andeutdrivning

Ett nytt fall av exorcism har uppdagats i Borås. En familj sökte bidrag för att kunna åka till sitt hemland och utföra andeutdrivning på sin 10-åriga dotter.

År 2008 ansökte familjen om ekonomiskt stöd av socialtjänsten för att kunna åka till sitt hemland och utföra en exorcism, skriver Dagens Nyheter. Föräldrarna ansåg att den 10-åriga dottern var besatt av onda andar.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska flickans föräldrar bland annat hållit fast flickan och försökt trycka in elkablar i hennes mun för att ge henne elstötar. Detta för att försöka driva ut ondskan ur henne.

Spydde blod

Flickan ska ha misshandlats så svårt att hon fick föras till sjukhus, enligt journalen hade hon hjärnskakning och spydde blod.

Föräldrarna sitter nu anhållna, misstänkta för grov fridskränkning, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Tidigare i år uppdagades ett annat fall av exorcism i Borås.

En 14-årig flicka utsattes av sin familj för andeutdrivningar, misshandel och kränkningar under ett års tid.

Flickan berättade i förhör hur hon kallades för häxa. Hennes långa hår rakades av och hon brändes med heta knivar. Hon tvingades att fasta och rasade i vikt. För att hon inte skulle smitta så tvingades hon att sitta ensam på en inglasad balkong och titta på tv, medan de andra tittade på tv tillsammans.

Anklagas för att vara häxor

I det fallet riktades även misstankar mot två pastorer som på ett våldsamt sätt ska ha hjälp till med andeutdrivningen.

Familjen kommer från Kongo-Kinshasa. Enligt åklagaren i fallet, Daniel Larson, har familjen en kristen tro med inslag av folktro, och i deras hemland är det enligt rapporter vanligt att barn anklagas för att vara häxor.

Flickan berättade även att hon har tvingats följa med till den kontroversiella kristna församlingen The River i Borås.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska även familjen i de nya exorcism-fallet gått hos The River.

Enligt kammaråklagaren i fallet finns det inga ända kopplingar mellan fallen.

– Men man ser vissa gemensamma nämnare. Familjerna kommer också från samma land och har samma tankegångar, säger kammaråklagare Daniel Larson till Dagens Nyheter.

Publicerad: