Nu går Hotmail i graven

NYHETER

Är du en av de 350 miljoner användare som har Hotmail som mejlkonto?

Då kanske det är dags att byta.

Snart stänger nämligen Microsoft sin populära mejltjänst.

Foto: Inget mer ”Heta mejlen”

Den populära e-posttjänsten Hotmail kommer snart att försvinna. Microsoft vill i stället satsa på den nya tjänsten Outlook.

Enligt Microsoft nyttjas rena mejltjänster mindre och mindre, medan sociala forum blir allt viktigare för att skapa och upprätthålla kontakter. Därför vill företaget nu begrava Hotmail och skapa en tjänst som kan länkas till och användas tillsammans med sociala nätverk som Facebook.

”Tappar marknadsandelar”

– Det är ett ambitiöst försök att knyta ihop väldigt mycket. Hotmail tappar marknadsandelar och Microsoft har troligtvis gjort bedömningen att Hotmail associeras med något föråldrat, säger nätforskaren Måns Svensson vid Lunds universitet.

350 miljoner användare

Men Janne Elvelid, projektledare för Stiftelsen för internetinfrastruktur, skeptisk.

– Microsoft har hoppat runt väldigt mycket mellan sina namn och olika varumärken, företaget har dessutom försökt att byta namn på Hotmail tidigare men inte helt lyckats. Och det finns en uppenbar risk att det nya namnet sammanblandas med e-postprogrammet som många har på jobbet, säger han.

Hotmail har nu runt 350 miljoner användare, men inom de närmaste månaderna kommer de automatiskt att överföras till Outlook. Användarna kommer dock kunna använda sin vanliga Hotmail-inloggning för att komma in på sidan.

TT