Amishkvinnorna nekar till skäggattackerna

avNiklas Eriksson

NYHETER

Här är de fyra senaste kvinnorna att misstänks för hatbrott mot andra amishmedlemmar.

De har åtalas för att ha tvångsrakat sovande män.

Foto: Amy Sancetta
Samuel Mullet.

Förbrytarbilderna föreställer de fyra amishkvinnorna Lovina Miller, Kathryn Miller, Elizabeth Miller och Emma Miller. I förra veckan anklagades de tillsammans med tolv andra för hatbrott och bilderna släpptes av åklagaren i går, skriver The Smoking Gun.

I det uppdaterade åtalet anklagas kvinnorna för undanhållande av bevis, då de gömt avklippt hår och skäggstrån skriver TT.

Fotade offren

De ska också ha fotat offren med en engångskamera efter attackerna för att skämma ut dem, skriver AP.

Totalt sex kvinnor och tio män åtalas för att ha brutit sig in i andra amishmedlemmars hem och rakat av deras ansiktsbehåring med häcksax. I attackerna ska de också ha klippt av kvinnors hår.

De åtalade ska tillhöra en utbrytargrupp ur amishgemenskapen i Ohio som består av cirka 61 000 personer.

"Handlar om hämnd"

De anklagas också för misshandel efter attackerna som skedde mellan september och november i fjol, skriver AP. Attackerna ska bero på att gruppens ledare Samuel Mullet Sr, 66, och hans familj inte delat den den övriga religiösa amishgemenskapena syn på disciplin.

Enligt åklagaren handlar det om hämnd, skriver AP.

"Skicka ett budskap"

Kvinnorna ska vara gifta med ledaren Samuel Mullets brorsöner och har dragits med i fejden. Mullet Sr har tidigare sagt att han inte beordrat attackerna men att han inte heller har stoppat sin familj från att utföra dem, skriver Daily Mail.

Ledaren säger att målet har varit att "skicka ett budskap" till övriga amishmedlemmar. Mullet Sr menar att de borde skämmas för hur de behandlat honom och hans familj, skriver AP.

I slutet av augusti väntas rättegången påbörjas. Hela gruppen nekade i fredags till alla anklagelser.