Dotterns flykt genom fönstret avslöjade ”skräckens hus”

NYHETER

Familjen Turpin hade bott i villaområdet Perris, Kalifornien, i flera år och inte väckt någon uppmärksamhet.

Tills ett av deras tretton barn flydde genom fönstret.

År 2014 flyttade familjen Turbin in i villan i Perris, Kalifornien, som nu beskrivs som ett ”skräckens hus”.

Innan den 17-åriga dotterns flykt i söndags ska ingen av grannarna eller familjens anhöriga ha anat oråd, skriver AP. Men efter att ha tagit sig ut ur familjens hus via ett fönster larmade dottern polisen.

Vid husrannsakan hittades 17-åringens tolv syskon undernärda och smutsiga – vissa av dem fastkedjade i sina sängar.

1 av 2 | Foto: REX
Familjen Turpin.

Makarna David, 57, och Louise Turpin, 49, greps på plats men enligt den lokala sheriffen verkade de oförstående till myndigheternas ingripande.

– Hon verkade häpen, säger sheriff Greg Fellows om Louise reaktion, enligt AP.

De är nu misstänkta för att ha utsatt barnen för fara samt för att ha torterat dem.

– Om du kan föreställa dig en 17-åring som ser ut att vara 10 år, fastkedjad i en säng, undernärd och med skador från den typen av behandling. Det är vad jag skulle kalla tortyr, säger Greg Fellows.

Under tisdagen har detaljer ur familjens liv framkommit och medier över hela världen har spridit bilderna på vad som ser ut som en helt vanlig, om än stor, familj.

Semesterbilder från Las Vegas och Disney-land samt bröllopsbilder på vad som verkar vara en lycklig familj.

Myndigheterna har heller aldrig fått några signaler om att något var fel hos 13-barnsfamiljen, skriver AP. Eftersom barnen var hemskolade fanns det inte heller där någon som kunde larma.

Fadern är registrerad som rektor för familjens hemskola och ska enligt myndigheterna ha skött verksamheten på ett regelrätt vis. Det finns inte heller några krav på att myndigheterna ska inspektera hemskolor i staten, skriver LA Times.

Uppdagandet av ”skräckens hus” har väckt starka känslor i staden Perris, enligt lokala medier.

– Jag kan helt ärligt säga att jag är lamslagen av grymheten. Jag kan inte ens försöka förstå den smärta och det lidande de har gått igenom, säger borgmästare Michael Vargas till LA Times.

Vad föräldrarna David, 57, och Louise Turpin, 49, berättat för polisen och vilka förklaringar de har gett till att hålla barnen instängda i det smutsiga huset är okänt.

Dagens toppnyheter – här är tre saker att ha koll på 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott