Här flyr hundratals hundar till hotellet

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

NYHETER

Här flyr 280 hundar, fyra katter, en kanin och en fågel från raketerna.

Det fyrverkerifria hotellet på Arlanda har blivit en frizon för alla skotträdda.

– Min pudel Ammi gillar att vara i baren. Hon är väldigt social, säger matte Merit Svalin, 78.

När alla andra smäller av fyrverkerier och skrålar ”Gott nytt år” är det inte lika gott för de flesta hundar. På Clarion på Arlanda hittar de skotträdda en frizon. Eftersom hotellet ligger vid flygplatsen är det nämligen förbjudet med fyrverkerier.

– Kaiser är extremt rädd för smällare, han vägrar gå ut på flera dagar efter att ha hört smällare. Hade vi inte varit här så hade han behövt lugnande medicin. Men det är inte roligt det heller, då är han varit sänkt i flera dagar, säger Elisabeth Jägers som checkar in tillsammans med staffordshiren Kaiser, jaktcockerspanieln Reddy och den australienska terriern Sammi.

Trerätterssupé på rummet

De 200 djurrummen är fullbokade sedan snart ett år tillbaka. Hit kommer hundar av alla raser. Alla får en doggybag med godsaker. Djuren är inte tillåtna i restaurangen, i stället får de gärna hänga i baren och lobbyn – eller ringa upp något gott till rummet.

– Vi har med oss collien Adrian, Bacchus som är en polsk gatuhund och Sally som är gatuhund från Kreta. Från slummen till lyxen på Clarion. Det är underbart. I kväll blir det trerätterssupé via room service, säger Eva-Christine Bergström.

”Så skönt att vara här”

När Merit Svalin och väninnan Eva From öppnar dörrarna till sitt rum rusar mellanpudeln Ammi, papillonen Vanilla och shih tzun Ludde lyckligt in och nosar nyfiket runt innan de rullar runt och myser på det mjuka duntäcket i sängen.

– Det är så skönt att vara här och slippa vara orolig hela kvällen. Ammi är jätteskotträdd. Hon har epilepsi och kan få ett anfall om det smäller. Vi var här förra året också, det var jättemysigt. Man kan gå ner till baren med hundarna och prata med andra som har hund och få nya kompisar, säger Merit Svalin.

Publicerad: