Reinfeldt om framtiden med kärleken Roberta

1 av 3
NYHETER

För en månad senare avslöjades Fredrik Reinfeldts nya kärlek – hans tidigare presschef Roberta Alenius.

I ”Hellenius hörna” avslöjar han hur nyheten läckte ut och om känslan när den toppade löpsedlarna.

– Det kändes bra. Sen var ju omständigheterna lite lustiga, säger han i ”Hellenius hörna”.

När förre statsministern Fredrik Reinfeldt var på skidsemester avslöjades att han inlett en relation med Roberta Alenius, 36.

”Roberta är en fantastisk kvinna”, skrev han själv i ett sms till Aftonbladet för en dryg månad sedan.

I TV4:s program ”Hellenius hörna” har den före detta M-ledaren berättat mer om hur det gick till när relationen blev offentlig.

– Det var väldigt många som tog bilder på oss helt enkelt, vilket jag tycker var en bedrift, för jag gick runt i mina brallor från 90-talet och en hjälm som såg helt förskräcklig ut, säger Reinfeldt i programmet.

– Denna utomjording tog de bilder på och på den vägen är det. Det var det ni fick se.

Sparsam om privatliv

Fredrik Reinfeldt har tidigare varit återhållsam med att prata om sitt privatliv, och det är något han kommer att fortsätta vara även i framtiden.

– Den gränsen är väldigt viktig. Det blir inte helt plötsligt konstiga hemma hos-reportage där jag berättar om vad jag har i min garderob, varefter vi sedan går igenom mitt kylskåp för att se när grejerna går ut.

Så du och Roberta kommer inte göra pepparkakshus i söndagsbilagorna? frågar David Hellenius.

– Nej, precis.

I programmet berättar han även om hur han blivit smygfotograferad av personer under en semester på Kreta, iklädd ”otroligt ful t-shirt”, ätandes spagetti. Bilden skickades enligt Reinfeldt då till Expressen och publicerades.

– Då ringde mina medarbetare och frågade vad jag höll på med. ”Du käkar spagetti oerhört ful”, sa de.

Fredrik Reinfeldt uppger att han sedan valförlusten i höstas arbetat med sin nya bok, som Aftonbladet tidigare berättat.

En episod som lär hamna i boken beskriver Reinfeldt även i ”Hellenius hörna” om ett av hans mest nervösa minnen från statsministertiden.

Inför ett tal under politikerveckan i Almedalen på Gotland hade han hållit en presskonferens för att berätta om det tal han sedan skulle hålla inför drygt 5 000 personer – för att sedan glömma talet i lokalen.

Kunde hålla talet ändå

Det upptäcktes inte förrän de på hotellet gjorde de sista förberedelserna innan talet.

– Mina medarbetare höll på att bryta ihop. De älgade iväg till lokalen vi varit i och gick igenom soporna för att hitta det här talet.

Trots att medarbetarna misslyckades med sitt uppdrag kunde han hålla talet ur minnet, utan att det blev det befarade fiaskot.

– Det var helt vansinnigt.

I övrigt har Reinfeldt. intresserat sig för årets säsong av ”Let's dance” – som han och förra finansministern Anders Borg vid ett tillfälle kollat på tillsammans över en öl.

Fotnot: Premiären av ”Hellenius hörna” sänds i TV4 1 april 21.30.

ARTIKELN HANDLAR OM