Släpps efter skottlossning vid mc-klubb i Norrköping

1 av 2
NYHETER

Åklagaren har frigivit alla elva personer som suttit anhållna, bland annat skäligen misstänkta för medhjälp till mordförsök i Norrköping.

Det var i söndags som skottlossning utbröt vid mc-klubben Hells Angels lokal och polisens nationella insatsstyrka fick ingripa.

Personerna är fortfarande misstänkta.

Polisen slog i söndags morse till mot mc-klubben Hells Angels lokal i Norrköping efter larm om skottlossning.

Två män hittades skadade och sammanlagt greps 19 personer i det stora tillslaget. Polisens nationella insatsstyrka fick kopplas in efter att polisen vägrats bli insläppt i lokalen.

Därefter anhölls 11 personer, varav tio misstänkta för medhjälp till mordförsök. En kvinna anhölls skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.

Hittade skarpt skjutvapen och knark

Nu har alla försatts på fri fot.

I samband med polisens nationella insatsstyrkas husrannsakan gjordes flera beslag av stort värde för förundersökningen. Bland annat hittades ett skarpt skjutvapen och skarp ammunition samt narkotika.

Vapnet är av samma typ som det polisen misstänker användes vid mordförsöket.

– Samtliga i dag frigivna är därför fortfarande skäligen misstänkta. Förundersökningen fortsätter och polisen kommer att arbeta vidare med att analysera den kriminaltekniska undersökning som gjorts, säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott