Hon behövde amma – kallades ”vidrig” av Trump

1 av 8

avChristoffer Nilsson

NYHETER

Advokaten behövde amma – då kallade Donald Trump henne för vidrig.

Efter New York Times uppgifter om presidentkandidatens påhopp i rättssalen fortsätter han gå till verbalt angrepp mot advokaten.

– Hon är en ond och hemsk person, säger Trump till CNN.

Som en av det republikanska partiets presidentkandidater siktar fastighetsmogulen och tv-personligheten Donald Trump att efterträda Barack Obama som USA:s president 2016.

Efter flera kontroversiella utspel har hans lämplighet ifrågasatts inom det egna partiet – men mångmiljardären har inga intentioner att tagga ner.

Ny kontrovers

Under onsdagen blev det nytt rabalder kring Donald Trump efter att New York Times skrivit en artikel om hans beteende i en rättssal när han var en av parterna i en tvist.

Motpartens advokat Elizabeth Beck bad under en förhandling om att få ta en amningspaus vilket ledde till en protest från Trump och hans ombud.

Advokaten ska då ha tagit fram en bröstpump för att demonstrera att hon verkligen behövde bli ursäktad.

– Du är vidrig, ska Trump ha sagt och lämnat rummet.

”Ond och hemsk person”

Händelsen ska ha ägt rum 2011.

Under onsdagen talade Donald Trump ut i en intervju med CNN där han försvarade sig. Han uppger att advokaten planerade använda bröstpumpen inför honom och de övriga i salen.

– Jag kan ha sagt att det var vidrigt, jag kan ha sagt något annat. Hon är en ond och hemsk person, säger Trump till CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM