Betalade sin p-bot med 11 000 mynt

Publicerad 2015-07-15

Studenten Stephen Coyle chockades när han insåg vad hans inbetalade parkeringsböter användes till.

Som protest lät han den sista boten räknas - till varje cent.

Efter att ha samlat på sig flera parkeringsböter vid University of North Carolina's campus under sommaren blev Stephen Coyle nyfiken på vad de inbetalda avgifterna egentligen används till. Han blev inte glad över vad han upptäckte, skriver wcnc.com.

Efter lite grävande insåg han nämligen att bara 20 procent av bötesbeloppen går till skolan. Resten går till till andra offentligt finansierade skolor i området.

Tog ut 11 000 mynt

Coyle började delade ut flygblad till andra studenter för att göra dem uppmärksamma på upptäckten. Men protestaktionen slutade inte där.

När han skulle betala sin senaste bot på 110 dollar gick Coyle till tre olika banker för att få med sig fem lådor med vardera 2 500 cent. När han samlat ihop 11 000 mynt lät han bötesinsamlarna räkna. I tre timmar och 40 minuter, enligt honom själv.

Ingen väl utnyttjad tid, inga väl använda pengar. Det var budskapet Coyle ville få fram, som anser att pengarna borde återinvesteras hos studenterna.

Säljer t-shirtar

Sedan dess tycks Coyle ha startat en Facebooksida och en insamling på nätet där donationerna ska användas till att köpa in studieböcker, "eftersom jag vet att de desperat behöver mer resurser". Det säljs även t-shirtar med hashtaggen #LetThemCount.

"Varför är det upp till studenter, som utan tvekan är en av de mest skattebelastade invånarna, att bidra till finansieringen av offentliga skolor när det är faktiskt är skattebetalarnas ansvar? Min åsikt är att detta inte är en lämplig användning av intäkter från parkeringsböter", går att läsa på en av sidorna.

Följ ämnen i artikeln