Katter

Hon vägrade ge upp sin kattkvartett

Av: 

Arne Höök

NYHETER

Nä, nä, så lätt snor ni inte mina ungar!

Först dumpade någon fyra kattungar på trappen till veterinärkliniken. Ett dygn senare knackade mamma katt på för att hämta dem.

Personalen på veterinärkliniken på Mill Road i Whangarei på Nya Zeeland trodde inte sina ögon. När de öppnade för dagen stod lådan där – med fyra ömt hopslingrade, hungriga och jamande, mammalösa kattungar. De bars in förstås, och togs om hand så professionellt det bara gick – ingen ovanlighet för ett gäng veterinärer.

Envis katthona

Men historien tog en annan vändning.

Dagen därpå stod en påstridig honkatt på trappen, och gjorde allt för att smita in. Hon kastades ut flera gånger, men kom tillbaka varje gång dörren öppnades, gav sig inte. Till slut ramlade polletten ner för de förvånade veterinärerna. När den envisa honkatten fick möta de fyra i lådan var familjelyckan total.

”Måste letat som en galning”

Hade mamma katt rymt hemifrån och spårat upp sina ungar? Eller suttit i lådan hon med, och tillfälligt lämnat den när den bars in?

– Hursomhelst måste hon ha letat som en galning efter sina kidnappade små, säger personalen på Mill Road Vet Clinic till Daily Mirror.

Till Aftonbladet meddelar de att ”katterna bor för tillfället hemma hos en av oss i personalen. Just nu är de bara tre–fyra veckor, men om någon månad ska de få komma till riktiga hem”.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Djur & natur