Dömd för misshandel av tre barn

NYHETER

Sparkade nioåring efter snöboll på rutan

En 44-årig man dömdes på tisdagen till åtta månaders fängelse för misshandel av tre barn efter att de kastat snöboll på mannens fönsterruta.

Misshandeln ägde rum i februari i år. De två pojkarna och en flicka, som då var 9 10 och 15 år gamla, kastade snöboll på en innergård i Karlstad en kväll. En snöboll hamnade på rutan till den då 43-årige mannens lägenhet.

Mannen blev arg och fick tag på nioåringen och slog honom i ansiktet. När pojken låg på marken sparkade han honom flera gånger, enligt förhören med pojkarna. Tioåringen fick ett hårt slag i huvudet och sparkades på benet medan 15-åringen fick ett hårt slag i ansiktet.

De tre pojkarna har mått mycket dåligt efter misshandeln. Nioåringen hade ont i kroppen flera veckor efter händelsen. Han har mått psykiskt dåligt och är rädd att möta 44-åringen. Nioåringen har även börjat stamma vilket kan kopplas till misshandeln.

44-åringen förnekade först all misshandel men erkände senare att han slagit nioåringen i ansiktet. Det minskade hans trovärdighet, enligt tingsrätten.

På tisdagen dömdes 44-åringen i Värmlands tingsrätt till åtta månaders fängelse för misshandel av de tre barnen. Han ska även betala totalt 30 000 kronor i skadestånd till barnen.