Dildokubb - ny variant på folksport

1 av 2 | Foto: Dildokubbens domare Farao Groth.
NYHETER

Nu bör alla cityslickers se upp för flygande dildos. Finalen i dildokubb stundar och med den en vinnarteknik som kanske kan fungera.

"Där missade svarta maran kungen, det här börjar likna Sportspegeln".

Det haglar dildos framför stadsvyn på Södra teaterns terrass, allt medan domaren Farao Groth skriker ut sina kommentatormeningar i en megafon.

Vi befinner oss på Pride House och spänningen är olidlig - snart får vi veta vem som går vidare till finalen fredagen den 3 augusti.

Farao Groth skräder inte orden från sin maktposition som domare.

- Jag är en mycket hård lagman. Till min hjälp har jag mördarhunden Tinkerbell 2. Tillsammans är vi pure poison och lika gränslösa som Carola.

Hur förklarar du dildokubb?

- Det är en ickenormativ sport. Man kan nog tro att det rör sig om vanlig, folklig kubb, men verkligheten visar att vi befinner oss långt från Rättviks helyllecamping.

Bästa tekniken för att vinna?

- Man måste ha en aggresiv approach, en dildo är ju väldigt slipprig och hal. Skippa allt som heter glidmedel.

Ryggkast i finalen

Så är deltävlingen avgjord. Vinnaren som går vidare till fredagens final kallar sig Abbe och kommer från Stockholm. Frågan är vilken vinnarteknik han kommer använda sig av i finalen?

- Jag kommer runda ryggen med armen så att jag kastar med höger hand från min vänstra sida. Det gäller att hitta en ny kubbteknik, det blir ju en annorlunda studs i kastet när man slungar iväg dildos.

Måste man ha någon erfarenhet av dildos för att bli en bra dildokubbspelare?

- Det tror jag inte. Jag är en gammal handbollspelare, det räcker bra. Men i finalen får jag hjälp av en kvinnlig bekant som har koll på dildos.

Hur laddar du inför finalen?

- Det blir nog mest mental träning. Sedan tar jag hem segern, och det ganska enkelt.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Läs mer