Skurkarna gömde sig – i mobilen

NYHETER

Avslöjade av bilderna i den stulna telefonen

1 av 2

Ynglingarna rånade en 22-årig kvinna i en park i Karlskrona.

Polisen fann gärningsmännen – i kvinnans stulna mobiltelefon.

Där fanns rånarnas bilder på sig själva.

Den 22-åriga kvinnan var på väg hem natten den 7 april när hon mötte tre okända pojkar i 16-årsåldern i Hoglands park i Karlskrona.

Tonårsgänget ropade åt kvinnan som fortsatte gå. Plötsligt greppade en av dem tag i hennes hand så att hon tappade både handväska och mobil. Ynglingarna roffade åt sig kvinnans ägodelar och försvann springande från platsen.

22-åringen lyckades kontakta en polispatrull och anmälde händelsen.

Hittade telefonen

Någon dag senare stoppade polisen en av 16-åringarna, misstänkt för att ha stulit en Xbox. Vid ingripandet hittades en slängd påse som innehöll Xboxen och två mobiltelefoner.

Den ena telefonen visade sig vara 22-åringens. Och mobilen gav bokstavligen Karlskronapolisen en klarare bild av gärningsmännen – i minnet fanns flera bilder på de misstänkta rånarna.

På bilderna poserar rånarna i olika situationer.

Gick att spåra

Åklagare Bengt Iwars säger till Blekinge Läns Tidning att tonåringarna fört över sina privata bilder till 22-åringens stulna mobil.

– På så sätt kunde de kopplas till brottet. De har haft något svårt att förklara vad deras egna bilder gjorde i hennes mobil.

Två av mobilrånarna, som är bröder, har erkänt att de rånat den 22-åriga kvinnan. Den tredje pojken har medgett att han befann sig på platsen, men han nekar till brott.

Samtliga åtalades i fredags vid Blekinge tingsrätt misstänkta för rån.

Hanna Lindblad