Försäkringskassans hemsida - en porrsajt

NYHETER

Gå in på på Försäkringskassans hemsida www.försäkringskassan.se och du lär få en chock.

Istället för information om föräldraförsäkring och kommunala bostadstillägg möts man av sexorgier i soffan och hemmafrun som blir hårt tagen i poolen.

– Antingen är det någon som har kapat vår sajt eller också råder det någon slags oklarhet i ägandeförhållandet. Vår uppfattning är att vi äger domännamnet försäkringskassan.se, säger presschef Robin Lapidus till aftonbladet.se.

På www.forsakringskassan.se hittar man information från Försäkringskassan. Men Försäkringskassan äger - eller tror sig äga - även det prickade domännamnet www.försäkringskassan.se. Tidigare har det inte varit möjligt att skriva in å, ä och ö i domännamnet, men nuförtiden går det. Tydligen.

På www.försäkringskassan.se finns det för närvarande inga blanketter eller försäkringsinformation att hitta.

Istället erbjuds besökarna att köpa filmer med namn som ”Gangbang” och ”Grannens kåta dotter”.

– Det är hemskt obehagligt det här, säger Robin Lapidus. Särskilt för de som råkar surfa in på sidan och väntar sig att hitta något helt annat. Vi kan bara beklaga, och jag försäkrar att vi jobbar så snabbt vi kan för att komma tillrätta med det här.

Inte helt oväntat finns det ingen kontaktinformation till de som ligger bakom porrsajten. Vill man köpa en film betalar man med sms - som skickas till ett anonymt nummer.

Så skyddar du ditt företag:

Robert Triches