Obduktionen kan ge svar om mördaren

NYHETER

ÖREBRO (TT) Polisen i Örebro hoppas att den knivdödade lektorns skador ska ge upplysningar om mördaren. På måndagsmorgonen inleddes en rättsmedicinsk obduktion där polisen närvarar.

Vid 9.30-tiden inleddes en medicinsk undersökning av den 40-årige lektor vid Örebro universitet som knivdödades förra veckan. Polisen hoppas att den ska avslöja detaljer om gärningsmannen och dennes tillvägagångssätt vid överfallet. Beroende på skadornas utseende kan rättsläkare ibland avgöra om angriparen till exempel är vänster- eller högerhänt, lång eller kort med mera.

– Vi hoppas att rättsläkaren ska bringa lite mer ljus över händelsen, och vi har personal med vid obduktionen. Förhoppning är att den ger oss lite mer information om hur det här har gått till med tanke på att vi inte har några vittnen till själva dådet, säger Torbjörn Carlson, informationschef vid polisen i Örebro, till TT.

Hundratals personer har hörts sedan i tisdags förra veckan då en okänd gärningsman attackerade lektorn på universitetsområdet.

Fyrtiofem minuter efter knivattacken klev en nedblodad man in i en livsmedelsbutik i centrala Örebro. Han fångades på butikens övervakningskameror, men bilderna var av så dålig kvalitet att han inte går att identifiera utifrån dessa. Men polisen har säkrat spår i butiken och tror att det rör sig om dagar innan mannen är identifierad.

– För att påskynda identifieringen av honom så vill vi uppmana den man som vet med sig att han gick in på den närbutiken cirka klockan 15.15 i tisdags att höra av sig till oss. Han kanske inte alls har med mordet att göra men vi kan inte avföra honom förrän han är identifierad, säger Torbjörn Carlson.

Totalt arbetar upp till 20 poliser med mordutredningen.